Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Vodeća svjetska društva za kružna putovanja u Dubrovniku

Rezultati će biti vidljivi već u sezoni 2018. godine

kruzer
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
'Vjerujem da će ovo biti prvi svjetski model koji će pokazati kako jedna lokalna zajednica u suradnji s vodećim cruise operaterima, može postići povećanje kvalitete usluge, a da istovremeno zadrži sve goste", naglasio je gradonačelnik Mato Franković

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima primio je delegaciju udruženja Cruise Lines International Association (CLIA) i predstavnike vodećih svjetskih društava za kružna putovanja, najvećim dijelom potpredsjednike zadužene za odnose s javnom upravom. Radnom sastanku su uz osmeročlanu delegaciju CLIA-e sudjelovali predstavnici Grada Dubrovnika, Lučke uprave i turističkog sektora.

Mato Franković Napreduju radovi na izgradnji pročistača Rok nepromijenjen: Dubrovčanima pitka voda od 1. lipnja

Susret u Dubrovniku prvi je ovakav sastanak CLIA-e kao međunarodne asocijacije i krovnog udruženja cruise industrije s jednom lokalnom zajednicom organiziran kako bi se zajedničkim naporima uskladile potrebe destinacije s potrebama cruise tržišta, između ostalog uspostavila bolja koordinacija rasporeda dolazaka kruzera.

Upravo suradnjom na tom polju i manjim prilagodbama svih uključenih na tržištu kružnih putovanja, prvenstveno u vremenima pristajanja i odlazaka brodova, rezultati će biti vidljivi već u sezoni 2018. godine, dok će se značajnija poboljšanja postići u sezona 2019. i 2020., suglasni su nakon sastanka bili gradonačelnik Mato Franković i direktor za pitanja javne uprave CLIA-e Europe Nikos Mertzanidis.

Gradonačelnik Mato Franković zahvalio se CLIA-i na više puta iskazanoj spremnosti na suradnju kako bi se u duhu partnerstva riješili postojeći problemi.

"Danas smo raspravljali o aktivnostima kojima u naredne tri godine želimo postići definirane ciljeve od kojih je primarni, naravno, održivi turizam u Dubrovniku", kazao je Franković. Istaknuo je kako se u ovom projektu ne radi o postavljanju ograničenja cruise kompanijama, već o upravljanju destinacijom i podizanju kvalitete pružene usluge svim skupinama posjetitelja Dubrovnika. Sve navedeno u konačnici će imati pozitivan utjecaj na kvalitetu života građana Dubrovnika u sezoni te na očuvanje povijesne baštine, izvijestili su iz Dubrovnika.

Mato Franković dovršetak radova Franković potpisao ugovor o sufinanciranju projekta adaptacije ex-vojarne u Državni arhiv

"Gospoda iz CLIA-e su to jako dobro razumjela i vjerujem da će ovo biti prvi svjetski model koji će pokazati kako jedna lokalna zajednica u suradnji s vodećim cruise operaterima, može postići povećanje kvalitete usluge, a da istovremeno zadrži sve goste", naglasio je gradonačelnik. 

"Svjesni smo da, uistinu, postoje dani tijekom sezone kad je u Dubrovniku jednostavno previše ljudi. Ovaj grad je za nas iznimno važna destinacija i čvrsto smo odlučni pridonijeti pronalasku rješenja u suradnji s gradonačelnikom i stanovnicima Dubrovnika. Zato smo i došli u Dubrovnik jer držimo da je neposredni razgovor najbolja opcija", kazao je predstavnik CLIA-e Europe Nikos Mertzanidis.

Prevlaka tvrđava Općina Konavle Prepustili upravljanje tvrđavom na Prevlaci Društvu prijatelja dubrovačke starine