Izbornik
Naslovnica Gradovi Našice
Grad Našice donio novu odluku o sufinanciranju vrtića

Roditelji će vrtić plaćati 500 kuna

Foto: Ilustracija/Pixabay
Gradit će se područni vrtić i u Markovcu Našičkom, za što će se aplicirati na EU fondove

Našički će roditelji vrtić ubuduće plaćati 500 kuna mjesečno po djetetu, bez obzira na dob djeteta, kao i na činjenicu ide li ono u  gradski vrtić, DV "Zvončić", ili pak u privatni vrtić na području grada.

Jednaki uvjeti za sve

Inače, do sada je Grad u privatnim vrtićima sufinancirao djecu stariju od tri godine iznosom od 500 kuna, a djecu jasličke dobi s 
po 1000 kuna, što znači da je na roditeljima ipak ostajao velik teret.

– Nisu se sva djeca posljednjih godina mogla upisati u vrtić, a i nisu svi bili pod istim uvjetima. Smatram kako mlade obitelji  s djecom koje su na početku stvaranja svoje egzistencije moraju biti maksimalno privilegirane, odnosno subvencionirane. Iako su i do sada privatni vrtići bili subvencionirani, nova odluka uvelike pomaže svim roditeljima jer su uvjeti sada izjednačeni. Oni će od sada plaćati trošak vrtića, nebitno je li riječ o privatnom ili gradskom vrtiću, 500 kuna po djetetu za cjelodnevni boravak, a 290 kuna za poludnevni boravak – istaknuo je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Dodao je kako je boljim uvjetima za malene doprinijela i obnova gradskog vrtića "Zvončić", ali i novi vrtić u Jelisavcu. Najavio je i izgradnju novog područnog vrtića u Markovcu Našičkom, za  što će se aplicirati na EU fondove.

Više djece

U novu pedagošku godinu u sva četiri našička vrtića, dakle DV "Zvončić", područni vrtić Jelisavac te dva privatna, upisalo se 19 
djece više nego lani, što je porast za 8 posto. Gradonačelnik Krešimir Kašuba naglasio je kako se sva djeca ove godine mogu upisati u vrtić, kao i da za sve njih trebaju vrijediti isti uvjeti.