Izbornik
Naslovnica Gradovi Vodice
Sastanak nakon teške nesreće na vodičkoj obilaznici

S otvaranjem ceste nije se žurilo zbog izbora, uvodi se ograničenje brzine

Sastanak o sigurnosti vodičke obilaznice
1/4
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Na novosagrađenoj vodičkoj obilaznici jučer su poginule dvije osobe, a radi se o čak šestoj nesreći na toj cesti od njezinog otvaranja prije mjesec dana

U sjedištu Šibensko-kninske županije danas se održao sastanak predstavnika policije, lokalnih vlasti i Hrvatskih cesta oko sigurnosti novosagrađene vodičke obilaznice na kojoj se jučer dogodila teška prometna nesreća u kojoj su poginule dvije osobe. Nesreća se dogodila na križanju obilaznice i županijske ceste, a radi se o čak šestoj nesreći na toj cesti od njezinog otvorenja sredinom prošlog mjeseca.

Nakon sastanka direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić izjavio je kako se na obilaznici uvodi ograničenje brzine kretanja vozila uz pojačane policijske ophodnje, prenosi Šibenikin. Osim toga, Škorić je naveo da je sa šibenskom policijom dogovoreno postavljanje kamere za kontrolu brzine jer je ona uzrok većine problema na toj cesti, a policijske ophodnje pojačat će se osobito vikendom i tijekom turističke sezone.

Na pitanje novinara je li se s otvaranjem ceste žurilo zbog lokalnih izbora, Škorić je odgovorio da to apsolutno nije točno.

- Odbacujem svaku mogućnost da se to radilo zbog izbora. Cesta ima sve papire i apsolutno odbacujem bilo kakvu mogućnost političkog djelovanja – kazao je direktor Hrvatskih cesta.

Uz direktora Hrvatskih cesta na sastanku su bili i šibensko-kninski župan Goran Pauk, vodička gradonačelnica Nelka Tomić te Edi Pervan i Joško Periša iz šibenske prometne policije,

Kako je policija zaključila da je neprilagođena brzina najveći uzrok nesreća na vodičkoj obilaznici, Tomić je najavila akcije kojima će educirati građane o brzini i zajedno s prometnom policijom svim mogućim načinima povećati sigurnost u prometu na spornoj obilaznici.