Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
NASTAVAK SUFINANCIRANJA

Sa 1000 kuna po djetetu Jastrebarsko sufinancira djelatnost dadilja

Foto: Grad Jastrebarsko
U tim malim vrtićima trenutačno boravi 18 jaskanske djece, a iz proračuna se za njihovo sufinanciranje prosječno godišnje izdvaja oko 150.000 kuna.

Od 1. ožujka dosadašnji iznos subvencije djelatnosti dadilja povećava se za 100 posto i iznosi 1000 kuna po djetetu. Odluka je to Grada Jastrebarskog koji i u ovoj godini nastavlja sufinancirati djelatnost dadilja. Na području Grada trenutačno djeluju dva registrirana obrta za dnevnu skrb o djeci. Uz "Rio-rast i osmijeh", od kraja 2013. na području grada djeluje i "Dadilja teta Ljilja", prva registrirana dadilja u Hrvatskoj.

Nastavak ulaganja u jednu od najvećih zona u Hrvatskoj Za nove prometnice u Gospodarskoj zoni Jalševac ulažu 13 milijuna kuna

– Od donošenja Zakona o dadiljama naša je sugrađanka prva u Hrvatskoj otvorila obrt ovakvog tipa, dok se Grad Jastrebarsko zatim, s ciljem olakšanja roditeljima, ubrzo uvrstio među prve gradove koji su krenuli sa sufinanciranjem te djelatnosti – kažu u Gradu.

U tim malim vrtićima trenutačno boravi 18 jaskanske djece, a iz proračuna se za njihovo sufinanciranje prosječno godišnje izdvaja oko 150.000 kuna.

– Povećanjem subvencije za 100 posto po djetetu će se i sredstva koja se izdvajaju iz proračuna dvostruko povećati. Cilj je dodatno pomoći roditeljima smanjenjem financijskih izdataka, ali i dadiljama dati do znanja koliko Grad cijeni njihov rad s najmlađima – napominju u Gradu.

Također, šestotinjak jaskanskih mališana pohađa Dječji vrtić Radost Jastrebarsko, koji djeluje na pet lokacija i za čiji je redoviti rad Grad za 2021. osigurao više od 10 milijuna kuna.