Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Nastavak ulaganja u jednu od najvećih zona u Hrvatskoj

Za nove prometnice u Gospodarskoj zoni Jalševac ulažu 13 milijuna kuna

Foto: Grad Jastrebarsko
Gradnja prometnica jedan je od preduvjeta za dolazak investitora

Oko 13 milijuna kuna uložit će se u gradnju novih prometnica u Gospodarskoj zoni Jalševac. Ugovor je potpisao gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel, čime je nastavljeno kontinuirano ulaganje radi povezivanja s postojećom infrastrukturom, aktiviranja i dostupnosti drugih dijelova zone budućim investitorima koji će otvoriti nova radna mjesta u Jastrebarskom.

GAREŠNICA Mjesni odbor Tomašica očekuje veća ulaganja

Dostupno investitorima

Prema najavama gradonačelnika Novosela, uskoro će početi realizacija novog projekta gradnje prometnica S3-S4-T10 u Gospodarskoj zoni. Gradnja oko 760 metara novih prometnica S3-S4 i T10 s popratnom infrastrukturom iznimno je važna zbog gradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u sklopu projekta "Sustav voodopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Jastrebarsko" ukupne procijenjene vrijednosti prihvatljivih troškova od 135.413.711 kuna, od koje dodijeljena bespovratna sredstva iz Kohezijskog fonda Europske unije iznose maksimalno 97.836.673 kune.

– Kao što sam i najavio, uskoro će početi gradnja prometnica u zoni koje će voditi do pročistača otpadnih voda čija je izgradnja u tijeku, a koje će ujedno investitorima i nove površine učiniti dostupnima za ulaganje – rekao je gradonačelnik Novosel. Ugovor za taj EU projekt vrijedan oko 13 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva iznose više od 11 milijuna kuna, osim njega potpisali su i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric.

Potpisana povelja prijateljstva Duga Resa i Ljubuško iz BiH surađivat će u gospodarstvu i turizmu

Dug put do realizacije

– Ovakve projekte nije moguće realizirati preko noći. Dug je put od naše želje i projektiranja do osiguravanja financijskih sredstava i na kraju realizacije. Zato je potrebno kontinuirano planirati kako bi se projekti ostvarivali jedan za drugim, kao što je slučaj kod nas u Jaski. Ovom prilikom najavit ću i da je u tijeku potpisivanje sporazuma s Hrvatskim cestama o suradnji i reguliranju međusobnih odnosa za rekonstrukciju raskrižja odnosno ulaza u naselje Čabdin, koje će biti uređeno s kompletnom pratećom komunalnom infrastrukturom – dodao je gradonačelnik Novosel. Gospodarska zona Jalševac jedna je od najvećih gospodarskih zona u Hrvatskoj, površine 354,3 hektara, u kojoj posluje 25 gospodarskih subjekata s oko tisuću zaposlenih. Projekt gradnje prometnica S3-S4-T10 prijavljen je na poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Ukupne je vrijednosti 12.970.144 kune, od čega bespovratna sredstva iz EU fondova iznose 11.024.622 kune, što je najviši mogući iznos sufinanciranja. Razdoblje provedbe projekta je do 28. lipnja 2022.