Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Turistička zajednica u Mađarskoj

Sa šibarima, kovačima, lončarima i logožarima

Koprivnica
Foto: Turistička zajednica Koprivnice
Sljedeća aktivnost je manifestacija Lončarijada u Zalaegerszegu, nakon čega slijede Podravski motivi u Koprivnici

Turistička zajednica grada Koprivnice je u sklopu Interreg programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska kao partner u projektu CultuREvive Tour u mađarskom Zalaegerszegu sudjelovala na radionici starih zanata i manifestaciji "Duhovi". Svrha radionice bila je razmjena iskustava i znanja između obrtnika, poput šibara, kovača, logožara i lončar, a na "Duhovima" je predstavljena nova kulturna ruta "Culturevive tour" u interakciji s posjetiteljima.

Oronula kuća na adresi Esterova 19 uskoro će dobiti novo ruho Urbanistički iskorak Uredit će se jedinstveni Muzejski trg u gradskoj jezgri

– Iduća aktivnost je manifestacija Lončarijada u Zalaegerszegu, nakon čega slijede Podravski motivi u Koprivnici. Važno je naglasiti kako su aktivnosti 85 posto sufinancirane iz fonda EU, što znači da nisu na teret poreznih obveznika – kažu u Turističkoj zajednici koja je kao partner u projektu ECOTOP 2 sudjelovala i na studijskom putovanju u Baranjskoj županiji u Mađarskoj.

– Razlog putovanja bio je obilazak ekoturističkih lokaliteta u županiji radi učenja na primjerima dobre prakse ekoturističke ponude. Program je financiran iz Interreg prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska, a kao što smo najavili, projekt ulazi u završnu fazu, a završnica će biti izrada studije o integriranju marginaliziranih skupina u turističku ponudu. Uz Turističku zajednicu grada Koprivnice, partneri na projektu su Visoko gospodarsko učilište Križevci, Županijska gospodarska komora Zala, Somogyi gospodarska komora i Sveučilište u Kapošvaru – ističe direktor gradske Turističke zajednice Renato Labazan.      

Ervi Kukec sa svojim pametnim vlakićem Obrtnička škola Koprivnica Učenici sami izradili pametni vlakić i bicikl