Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Najveća investicija u povijesti

Sagrađena je mreža vodoopskrbe i odvodnje, počela gradnja pročistača

Otvoreno je ukupno 18 gradilišta te je sagrađeno više od 40 kilometara kanala i kolektora
Foto: Grad Jastrebarsko
Jaskanski uređaj za pročišćavanje voda bit će koncipiran na trećem stupnju pročišćavanja otpadnih voda, koji, pojašnjavaju, podrazumijeva strožu obradu komunalnih otpadnih voda.

Na samom kraju 2020. godine i radovi na gradnji i rekonstrukciji mreže vodoopskrbe i odvodnje aglomeracije Jastrebarsko došli su svome kraju. Najveća investicija u povijesti Jastrebarskog obuhvatila je različite radove koji su se izvodili na području čak petnaest naselja – Cvetkovića, Čabdina, Domagovića, Donje Reke, Donjeg Desinca, Drage Svetojanske, Gornje Reke, Gornjeg Desinca, Hrašća, Izimja, Jastrebarskog, Jurjevčana, Novaka Petrovinskih, Prhoća i Volavja.

Nova investicija Općine Gunja i Vukovarsko-srijemske županije Počelo uređenje poslovne zone Velebit kod Gunje, investicija vrijedna 9 milijuna kuna

Sanacija i asfaltiranje cesta

Tijekom projekta otvoreno je ukupno 18 gradilišta te je izgrađeno više od 40 kilometara kanala i kolektora, zajedno s crpnim stanicama, vodospremama, retencijskim bazenima i kišnim preljevima. Zahvaljujući svim tim aktivnostima, razina kvalitete vode u Jastrebarskom i okolnim naseljima dodatno će se povećati, a s njom i kvaliteta života svih stanovnika na području aglomeracije. Nakon polaganja vodovodnih i kanalizacijskih cijevi, izvedeni su i radovi sanacije i asfaltiranja prometnica.

Ukupno je asfaltirano više od 32 kilometra prometnica, od čega su za oko 26 kilometara osigurana sredstva iz proračuna Grada Jastrebarskog. Usporedno sa završetkom radova na gradnji mrežne infrastrukture i asfaltiranja počela je, napominju u Gradu, i gradnja uređaja za pročišćavanje voda.

– Izuzetno važna karika u cjelokupnom projektu, uz radove na izgradnji sanitarnih kanalizacija, vodosprema i ostalih objekata, upravo je gradnja uređaja za pročišćavanje voda, a tom će se investicijom uvelike pridonijeti poboljšanju kvalitete i zdravlja života ljudi te zaštiti okoliša i prirode. Modernizacijom, unapređenjem i poboljšanjem cjelokupnog sustava vodoopskrbe i odvodnje osigurat ćemo Jastrebarskom i njegovim građanima vodnokomunalnu infrastrukturu dostojnu modernog i naprednog grada – rekao je Zvonimir Novosel, gradonačelnik Grada Jastrebarskog.

Završena energetska obnova zgrade osnovne škole u Goričanu Završena energetska obnova Veliki investicijski val: U nekoliko mjeseci provedeni projekti vrijedni 50 mil. kuna

Zajednica ponuditelja

Radove na uređaju za pročišćavanje voda u vrijednosti 43,7 milijuna kuna s PDV-om izvodi zajednica ponuditelja koju čine poduzeća Riko i Hidroinženjering iz Ljubljane, odabrana na javnom natječaju. Radovi obuhvaćaju projektiranje uređaja za pročišćavanje voda i ishođenje potrebnih dozvola, gradnju uređaja, provedbu potrebnih testova i pokusni rad te provedbu tehničkog pregleda.

Jaskanski uređaj za pročišćavanje voda bit će koncipiran na trećem stupnju pročišćavanja otpadnih voda, koji, pojašnjavaju, podrazumijeva strožu obradu komunalnih otpadnih voda primjenom tehnologije sekvencijalnog šaržnog reaktora za biološko pročišćavanje i aerobne stabilizacije mulja.