Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Nova investicija Općine Gunja i Vukovarsko-srijemske županije

Počelo uređenje poslovne zone Velebit kod Gunje, investicija vrijedna 9 milijuna kuna

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Poslovna zona Velebit jedan je od strateških projekata koji bi trebao omogućiti nove investicije i otvaranje novih radnih mjesta

Poslije godina iščekivanja i najavljivanja, prošli tjedan obilježen je početak gradnje komunalne infrastrukture u poslovnoj zoni Velebit u Gunji. Kako je rečeno tom prilikom, radi se o projektu vrijednom devet milijuna kuna.

EUROPSKI KULTURNI PROGRAM U ŽUPANIJI U Bošnjacima i Privlaci ploče “Stope sv. Martina”

– Želim da i ovaj kraj bude jednako razvijen kao i ostali dijelovi naše županije, a Vukovarsko-srijemska županija pak kao i ostali dijelovi Hrvatske. Veseli nas ova investicija u gospodarskoj zoni i kao županija ćemo svakako pomoći da se projekti realiziraju. Imamo dosta projekata koje želimo financirati novcem iz fondova EU, između ostaloga i ovaj, tako da očekujemo uskoro i nastavak daljnje realizacije, rekao je župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić.

Načelnik Općine Gunja Ante Gutić kazao je kako je rok za dovršetak radova u zoni Velebit dvije i pol godine tijekom kojih treba biti sagrađeno 400 metara ceste sa svim pješačkim stazama, kolnim ulazima i svom ostalom infrastrukturom koja podrazumijeva i kanalizaciju s crpnom stanicom, vodoopskrbni cjevovod, javnu rasvjetu, cijevi za buduću telefonsku infrastrukturu, niskonaponska mreža…

Obilježen Dan županije, uručena priznanja zaslužnima Županija je realizirala brojne projekte, a velika su očekivanja i u razvoju

– Nadamo se da ćemo u što kraćem roku omogućiti potrebnu infrastrukturu i očekujemo da će ubrzo ovo postati velika građevinska zona u kojoj će i poduzetnici i investitori koji su kupili zemljište početi graditi. Pred vratima su nam i dva potencijalna ulagača koji su spremni kupiti zemljište i investirati, a jedna od tih investicija vrijedna je 20 milijuna kuna. Očekujemo i da bi u iduće dvije godine u ovoj zoni moglo biti zaposleno desetak ljudi – rekao je Gutić.

Istaknuo je i kako je poslovna zona Velebit jedan od strateških projekata općine koji bi trebao omogućiti nove investicije i otvaranje novih radnih mjesta neophodnih Gunji i ovome dijelu Hrvatske.

Intervju s županom Božom Galićem U Projektu Slavonija, Baranja i Srijem osigurano 18,75 milijardi kuna

U općini razmišljaju i o budućnosti pa su, računajući na rijeku Savu i blizinu BiH i Srbije, već sada, u blizini, osigurali novo zemljište gdje bi se gradio i drugi dio zone kada se ova popuni. Gutić je podsjetio kako imaju više upita za poslovanje unutar zone ali i da sve stoji jer zona nije uređena.

Nakon otvorenja radova, župan Božo Galić otišao je i do obližnjeg svetišta Šumanovci te obišao radove koje je Županija financijski pomogla. Kazao je kako mu je želja da se svetište uredi do kraja i daje punu podršku projektu uređenja po idejama gunjanskog župnika Ivana Živića, koji je i upravitelj svetišta.