Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Uspjeh predstave “Stol 22”

Samoborski kazalištarci izborili prolaz na državnu smotru

Foto: AMATERSKO KAZALIšTE POU SAMOBOR PAX
Pučko amatersko kazalište Samobor (PAX) djeluje od 2002. godine u sklopu Pučkog otvorenog učilišta Samobor

Na 26. Smotri kazališnih amatera Zagrebačke županije održanoj sredinom travnja u Domu kulture Buševec Amatersko kazalište Pučkog otvorenog učilišta Samobor PAX predstavilo se predstavom “Stol 22” te su izabrani za predstavnike na državnoj smotri u Vodicama, gdje će se predstaviti publici i selektorima, 13. svibnja.

Njihova izvedba zaslužila je nagrade za najbolju režiju, tekst i predstavu u cjelini. Redatelj predstave je Vjekoslav-Leonard Prčić koji je uz pomoć jednog svadbenog stola – stola 22 – spojio ljude koji se međusobno ne poznaju. Budući da ih ne povezuje nijedna druga tema, počinju razgovarati o jedinom logičnom na jednom vjenčanju – ljubavi. Samoborska premijera predstave “Stol 22” na rasporedu je u subotu, 27. svibnja u Kinu Samobor. Pučko amatersko kazalište Samobor (PAX) djeluje od 2002. godine u sklopu Pučkog otvorenog učilišta Samobor.

Svojim predstavama redovito sudjeluje na regionalnim smotrama kazališnog stvaralaštva, Festivalu kazališnih amatera Hrvatske te drugim kazališnim manifestacijama, na kojima osvaja brojna priznanja, pohvale i nagrade. Kazalište je od osnutka vodio Miroslav Burić, koji je bio i redatelj svih predstava do 2011. godine. Nakon 2011. godine kazalište PAX ostvarilo je suradnju s poznatim hrvatskim redateljem Robertom Raponjom. PAX je za kontinuirani rad i doprinos kulturnom životu lani primio Nagradu Grada Samobora. 

Testiranje učenika trećih razreda osnovnih škola Škola plivanja za učenike neplivače u Termama Tuhelj SAMOBOR Neno Belan i Jimmy Stanić na Samobor Craft Festivalu samobor Privatni sektor Za poticanje zapošljavanja 59.800 eura u proračunu