Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Privatni sektor

Za poticanje zapošljavanja 59.800 eura u proračunu

samobor
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Planirana sredstva potpora za zapošljavanje mogu koristiti gospodarski subjekti koji su zaposlili osobu s prebivalištem na području grada Samobora

I ove je godine Grad Samobor izdvojio znatna sredstva za poticanje zapošljavanja u privatnom sektoru te je javni poziv u tijeku. Ukupno se putem javnog poziva dodjeljuje 59.800 eura.

Osobito se potiče zapošljavanje mladih, a poslodavci koji će zaposliti osobu u dobi do 30 godina dobit će i veću subvenciju. Ovo je jedna u nizu mjera kojima Samobor potiče zapošljavanje te se nedavno slijedom toga treću godinu zaredom najbolji grad za gospodarstvo u Hrvatskoj. Planirana sredstva potpora za zapošljavanje mogu koristiti gospodarski subjekti koji su zaposlili osobu s prebivalištem na području grada Samobora. U tijeku je Javni poziv za dodjelu financijskih sredstava kao potpora (samo)zapošljavanju u privatnom sektoru na području grada Samobora malim gospodarskim subjektima; obrtima, trgovačkim društvima i OPG-ovima sa sjedištem/prebivalištem na području grada Samobora, a koji su zaposlili osobu s prebivalištem na području grada Samobora. Javni poziv traje do 30. listopada 2023., odnosno do utroška sredstava predviđeníh u proračunu Grada. Korisnici potpora mogu biti gospodarski subjekti malog gospodarstva odnosno obrti i trgovačka društva koji prosječno godišnje imaju zaposleno manje od 250 radnika.

Korisnik potpora mogu biti i poljoprivredna gospodarstva u sustavu PDV-a. Potpore su podijeljene u razrede: u uslužnim djelatnostima za novozaposlene osobe starije od 30 godina potpora iznosi 600 eura, za novozaposlene osobe mlađe od 30 godina 800 eura, dok u proizvodnim djelatnostima za novozaposlene osobe starije od 30 godina iznosi 900 eura, a za mlađe od 30 godina čak 1100 eura.

Samobor parking Obnavlja se sustav parkiranja u Samoboru Komunalac postavlja 12 novih parkirališnih aparata U Samobor stižu nova EU sredstva Iz Fonda solidarnosti EU dva milijuna eura za obnovu cesta inovatori SAMOBOR Tim samoborskih inovatora kreira budućnost stanovanja