Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
U Samobor stižu nova EU sredstva

Iz Fonda solidarnosti EU dva milijuna eura za obnovu cesta

Foto: Samobor
Nedavno su završeni i radovi na asfaltiranju prometnica na Žumberku, konkretno u mjestu Dane

Gradu Samoboru odobreno je gotovo 2 milijuna eura iz Fonda solidarnosti Europske unije koji će se utrošiti za sanaciju prometnica oštećenih u potresu 2020. godine.

Zamolba građanima

Konkretno, nova nepovratna financijska sredstva iz Fonda solidarnosti Europske unije iznose 280 tisuća eura za izvanredno održavanje Vukovarske ulice, 220 tisuća eura za Ulicu Vladimira Kirina, 314 tisuća eura za Kolodvorsku ulicu, 106 tisuća eura za cestu u naselju Javorek, 344 tisuće eura za cestu od groblja do pošte u Svetom Martinu pod Okićem te 840 tisuća eura za cestu u Konščici prema Svetom Martinu. Uz sredstva za izvođenje radova, iz fondova su dobivena i sredstva za izradu projektne dokumentacije.

– Ogroman je ovo korak u rješavanju prometne infrastrukture na širem gradskom području, čija će realizacija znatno doprinijeti kvaliteti života naših sugrađana. Obećali smo fokus na EU fondove, a sada svakodnevno isporučujemo brojne rezultate, upravo zahvaljujući milijunskim sredstvima koja stalno stižu u naš grad. Radovi koji su pred nama izrazito su zahtjevni te molim sugrađane da prate informacije iz medija te da se pridržavaju privremenih prometnih regulacija koje će početi paralelno s početkom radova – izjavila je gradonačelnica Petra Škrobot.

Nedavno su završeni i radovi na asfaltiranju prometnica na Žumberku, konkretno u mjestu Dane. Naime, mještani tog područja dugi niz godina mole da se prometnice asfaltiraju i sada su to konačno dočekali. Radove je izveo Komunalac, a na ulazu u naselje Dane iz smjera Budinjaka asfaltirano je 300 metara prometnice te je asfaltirano i 350 metara prometnice između zaseoka Kordići i Latinčići.

– Ovo su prvi infrastrukturni radovi nakon mnogo godina na Žumberku. Nastavljamo dalje s projektima, a posebno me razveselila i vijest kako su predstavnici udruge Žumberački uskoci od ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića i Hrvatskih cesta dobili podršku za rekonstrukciju državne ceste Pribić-Kostanjevac-Sošice – istaknula je gradonačelnica Škrobot.

Nedavno je počelo i uređenje Vukovarske ulice u Samoboru.

Vukovarska ulica

Po završetku radova na rekonstrukciji kanalizacijske mreže u Vukovarskoj ulici počeli su radovi na izvanrednom održavanju prometnice. Predmetnim radovima zamijenit će se cestovni rubnjaci te će se izvesti pješačka staza sa zapadne strane prometnice. Planirani rok za dovršetak radova je 9. lipnja 2023. Za vrijeme trajanja radova zabranjen je promet za sva vozila osim vozila gradilišta i vozila stanara Vukovarske ulice. Vrijednost ugovorenih radova je 268.670 eura bez PDV-a. Radove izvodi tvrtka Hvar d.o.o.

inovatori SAMOBOR Tim samoborskih inovatora kreira budućnost stanovanja Osvojila srebro na EP u Španjolskoj Gradonačelnica uručila priznanje Sadei Bećirović SAMOBOR Preuređeno i modernizirano reciklažno dvorište u Hrastinskoj