Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
SAMOBOR

Neno Belan i Jimmy Stanić na Samobor Craft Festivalu

Foto: Marko Lopac
Posjetitelje očekuje bogata ponuda unikatnih proizvoda, poput ručno rađenog nakita, lončarskih proizvoda, licitara, craft brodova i specifičnih ručno rađenih igračaka

Od 12. do 14. svibnja središte grada bit će pretvoreno u najveći festival malih zanata u Hrvatskoj, jer stiže nam drugo izdanje Samobor Craft Festivala. Turistička zajednica grada Samobora prošle je godine po prvi put predstavila ovo unikatno glazbeno-izložbeno događanje, koje je naslijedilo tradicionalni Samoborski proljetni sajam.

Tisuće posjetitelja

Nekoliko tisuća posjetitelja prvog izdanja Samobor Craft Festivala imalo je tada priliku upoznati se s bogatom ponudom vrijednih i unikatnih zanatskih proizvoda, od domaćih tradicionalnih rukotvorina, poput ručno rađenog nakita, lončarskih proizvoda, licitara, pa čak do i craft brodova i specifičnih ručno rađenih igračaka.

S obzirom na iskazani interes i izlagača i posjetitelja, Samobor Craft Festival će kao najveći festival malih zanata i ove godine ponuditi uvid u vrijedne i tradicionalne zanatske proizvode i umjetničke rukotvorine ​​te predstaviti zanimljivosti iz svijeta raznolikih craft proizvođača kako iz okolice Samobora tako i iz čitave Hrvatske. Naglasak festivala bit će i na gastroponudi ukusnih zalogaja i osvježenja, a cjelodnevni izložbeni i gastroprogram bit će upotpunjen koncertima u večernjim satima.

Festival će se prostirati kroz čitavo središte grada, od Trga Matice hrvatske preko Kleščićeve ulice do Trga kralja Tomislava, a u samom centru na središnjoj festivalskoj pozornici u večernjim satima će se održati i glazbeni program.

Spoj tradicije i urbanog

Na festivalu će ove godine nastupiti rock-ikone Kojoti, kantautor, pjevač i skladatelj te jedan od najemitiranijih glazbenih autora Neno Belan, istinska živuća legenda i unikatni glazbeni interpretator Jimmy Stanić sa svojim bendom The Boys te vodeće ime aktualne ABBAmanije, ABBA Real Tribute Band.

– Drago mi je da će i ove godine naši sugrađani i posjetitelji tijekom tri dana moći uživati u spoju tradicije i urbanog, jer to je ono što Samobor Craft festival nudi. Naglasak je na proizvodima malih zanata i umjetničkim rukotvorinama, a večernji sati predviđeni su za koncerte. Želja nam je da građanima i posjetiteljima približimo kvalitetne proizvode craft proizvođača kako bi bili vidljiviji na tržištu. Samobor Craft festival drugu godinu zaredom upotpunjuje turističku ponudu našeg grada i vjerujem da će kao i pošle godine privući velik broj posjetitelja – istaknula je direktorica Turističke zajednice grada Samobora, Ivana Kokot.

Detaljan raspored koncerata, kao i svi detalji bit će objavljeni u sljedećim tjednima, a zainteresirani izlagači mogu se još uvijek prijaviti za sudjelovanje. Sve informacije dostupne su na službenim stranicama Grada. 

samobor Privatni sektor Za poticanje zapošljavanja 59.800 eura u proračunu Samobor parking Obnavlja se sustav parkiranja u Samoboru Komunalac postavlja 12 novih parkirališnih aparata U Samobor stižu nova EU sredstva Iz Fonda solidarnosti EU dva milijuna eura za obnovu cesta