Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Samobor

Samoborski 'Sajam mogućnosti' okupio 780 osnovnoškolaca

storyeditor/2024-09-30/BBK_Sismis.jpeg
1/7
U Samoboru održan "Sajam mogućnosti"
Cilj programa je kroz zabavu, igru i natjecanja, što veći broj učenika uključiti u izvannastavne aktivnosti te ih tako udaljiti od društveno neprihvatljivog ponašanja

Grad Samobor u suradnji s Policijskom upravom zagrebačkom, PP Samobor i Vijećem za prevenciju i ove je godine organizirao "Sajam mogućnosti". Program je to kojim se učenicima kroz zabavu, igru i natjecanja, predstavljaju javne službe, sportski klubovi, ustanove iz kulture, kulturno-umjetnička društva i druge udruge i zajednice koje, nudeći svoje sadržaje, za cilj imaju uključiti što veći broj djece u izvannastavne aktivnosti te ih tako udaljiti od društveno neprihvatljivog ponašanja.

Preveniraju nasilje

"Sajam mogućnosti" održao se na vanjskim sportskim terenima kod Sportske dvorane Samobor, a okupio je oko 780 djece, učenika 4. i 6. razreda osnovnih škola s područja Samobora. Svoje aktivnosti predstavilo je tridesetak udruga, klubova, zajednica i žurnih službi, a među njima su se našli i članovi najstarijeg aktivnog brdskobiciklističkog kluba u Hrvatskoj, Šišmiš. Na samom početku kratkom glazbenom izvedbom predstavili su se Roko Tominić, Gabrijel Bošnjak i Matija Kahlina iz Glazbene škole Ferdo Livadić pod vodstvom profesora Marija Magaša. A u ime Grada Samobora sve okupljene pozdravila je gradonačelnica Petra Škrobot.

– Draga djeco, danas je prilika da se upoznate sa svim mogućnostima koje vam naš grad nudi. Nadam se da će svatko od vas pronaći nešto što ga zanima jer je izbor zaista velik – naglasila je gradonačelnica Petra Škrobot. Poručila je najmlađima da uživaju u druženju i vremenu provedenom na otvorenom, kao i da se uključe u rad brojnih klubova i udruga koje su im na raspolaganju.

Načelnik Policijske postaje Samobor Marijan Burić obratio se okupljenima kazavši kako je "Sajam mogućnosti" jedan od oblika prevencije ne samo nasilja već i drugih oblika neželjenog ponašanja.

– Kroz edukaciju, zajedničko druženje, programe i projekte možete pridonijeti cijeloj zajednici, a na vama, djeco, je da i dalje puno učite – zaključio je načelnik Burić.

Brojna natjecanja

U sklopu "Sajma mogućnosti" održana su natjecanja učenika 6. razreda u malom nogometu i atletici. Najuspješnija malonogometna ekipa bila je iz osnovne škole Mihaela Šiloboda, 2. mjesto zauzela je ekipa osnovne škole Bogumila Tonija, a 3. mjesto osvojila je ekipa osnovne škole Samobor.

U konkurenciji učenica u trčanju na 60 metara 1. mjesto osvojila je Lara Majnarić, učenica OŠ Bogumila Tonija, 2. mjesto osvojila je Simona Ladišić, a 3. Elena Čiverica, obje učenice osnovne škole Milana Langa. U konkurenciji učenika 1. mjesto osvojio je Marin Hraste, učenik OŠ Bogumila Tonija, 2. mjesto zauzeo je Ivan Kukulj, polaznik osnovne škole Samobor, a 3. mjesto Fran Kukor, također učenik OŠ Bogumila Tonija. U sklopu "Sajma mogućnosti" tradicionalno se održava i nagradna igra za učenike, a oni najsretniji bit će nagrađeni prigodnim nagradama.

storyeditor/2024-09-30/srednja-strukovna-skola-samobor.jpg Jednokratna naknada za kupnju udžbenika srednjoškolcima Za udžbenike i obrazovni materijal 200 eura storyeditor/2024-09-30/Jan_Nikovic2-1.jpg Održano 21. Međunarodno natjecanje Ferdo Livadić Dodijeljene nagrade najboljim mladim glazbenicima Održana svečanost u čast herojima Domovinskog rata SAMOBOR Branitelji se nisu borili samo za svoju generaciju već i za sve buduće