Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
Tradicionalna akcija Eko Moslavine i Grada Kutine uz Dan planeta Zemlje

Sanacija divljih odlagališta na sedam lokacija u Kutini

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
U ovoj su prvoj akciji sanirana tri deponija, a preostalih će četiri biti sanirano u sljedećih desetak dana

I u povodu ovogodišnjeg Dana planeta Zemlje Upravni odjel za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša Grada Kutina, u suradnji s Eko Moslavinom,  sudjelovao je u čišćenju divljih deponija na ukupno sedam lokacija na području Kutine (Mihanovićeva ulica, V. Preloga, Kutinska Ciglenica, Repušnička Lipa, Radićeva ulica, na relaciji cijelom dužinom puta od Odlagališta do Sisačke ulice, Sisačka ulica, pokraj naplatne postaje Kutina). Sanirani su divlji deponiji u Radićevoj ulici, Ulici Vladimira Preloga te Mihanovićevoj ulici, a u sljedećih desetak dana sanirat će se i ostali navedeni divlji deponiji.

– Svi mi svakodnevno možemo i malim promjenama u postupanju prema okolišu učiniti veliku stvar za pomoć očuvanju našeg planeta te utjecati na globalnu svijest o potrebi mijenjanja odnosa prema planetu Zemlji – ističu iz gradskog Upravnog odjela za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša odakle pozivaju građane da čuvaju okoliš, doprinose efikasnom i održivom gospodarenju otpadom i smanjenju broja divljih odlagališta.

– Komunalno redarstvo Grada Kutine provodit će pojačani nadzor u provedbi mjera za sprečavanje nepropisnog odlaganja otpada na područjima svih mjesnih odbora Grada Kutine. Provodit će se posebne mjere radi sprečavanja odbacivanja otpada poput učestale 
kontrole lokacija komunalnog redara, postavljanje znakova upozorenja o zabrani odbacivanja otpada. Prijava se može podnijeti i osobno komunalnom  redaru na telefon 044/681-081 – poručuju iz gradske komunalne službe.