Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
Split

Sanacija istočnog dijela Žnjanskog platoa

Foto: Grad Split
Postavljene su i betonske ograde kako bi se ubuduće spriječilo nelegalno odlaganje otpada na ovom dijelu platoa

Na istočnom dijelu Žnjanskog platoa u tijeku je sanacija mikro deponija i odstranjivanje opožarenog i divljeg raslinja, za što je Razvojna agencija Split - RaST d.o.o. u rujnu prošle osigurala bespovratna sredstava prijavivši se na Javni poziv za sufinanciranje projekata na pomorskom dobru na području Splitsko-dalmatinske županije, priopćili su iz Grada Splita.

javni bicikli odličan odaziv Jedan su od najuspješnijih gradova u regiji što se tiče sustava javnih bicikala

Djelatnici Parkova i nasada tako su proteklih dana očistili divlje raslinje s ovog dijela Žnjanskog platoa, a Cestar trenutačno sanira mikro deponije. Sve zajedno vrijedno je oko 400 tisuća kuna. Postavljene su i betonske ograde kako bi se ubuduće spriječilo nelegalno odlaganje otpada na ovom dijelu platoa.

Uz sanaciju mikro deponija na Žnjanu, prijavljeni projekt predvidio je i sanaciju pokosa u uvali Firule i punti POŠK-a. Ukupan odobreni iznos je 600 tisuća kuna, a dokumentaciju su izradile gradska Služba za izgradnju i upravljanje strateškim projektima te Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu samoupravu, na temelju koje je RaST prijavio projekt na spomenuti Javni poziv Splitsko-dalmatinske županije.