Izbornik
Naslovnica Gradovi
Primopredaja dužnosti u Pleternici

Šarić: Želimo nastaviti kontinuitet i ostati u top 10 gradova po povlačenju EU novca

Foto: slavonski.hr
Prvi potez nove gradonačelnice bit će uvođenje dječjeg gradskog doplatka za svu djecu do 12 godina

U Pleternici je održana svečana primopredaja dužnosti između dosadašnje gradonačelnice i nove županice Požeško-slavonske županije Antonije Jozić i novoizabrane gradonačelnice Marije Šarić.

ULAGANJE U KVALITETNIJI ŽIVOT Novi dom za starije osobe imat će i dnevni boravak

Nastavak rada

Sada već bivša gradonačelnica Antonija Jozić svojoj je nasljednici, bivšoj direktorici Poduzetničkog centra Pleternica Mariji Šarić čestitala na pobjedi, poželjela joj puno uspjeha u daljnjem radu i pozvala je da završi sve projekte koje su zajednički provodili, ali i da kreira nove projekte za razvoj gospodarstva u Pleternici.

– S ponosom mogu reći da sam uistinu sretna s posljednjih osam godina, odnosno dva mandata na čelu grada Pleternice. Ponosna sam na sve ono što smo zajednički činili kako bismo razvijali naš grad. U tome mi je velika pomoć i desna ruka bila novoizabrana gradonačelnica – rekla je Jozić.

Nova gradska čelnica Marija Šarić izrazila je čast i ponos što je kao nova gradonačelnice dobila mogućnost nastavka kontinuiranog i kvalitetnog rada svoje prethodnice, naglasivši kako je sretna što će imati županicu kao podršku. Najavila je kako će njezin prvi potez po preuzimaju dužnosti biti uvođenje dječjeg gradskog doplatka za svu djecu do 12 godina.

Novi projekti posebno će razveseliti najmlađe i njihove roditelje Uskoro izgradnja novog vrtića u Kuzmici, ali i bazena u sklopu pleterničkog vrtića

Dodala je kako Grad Pleternica kontinuirano ulaže u najmlađe sugrađane, od jednokratnih naknada za novorođenčad, sufinanciranja rada vrtića, paketa za prvašiće, besplatnih udžbenika, sufinanciranja prijevoza učenika srednjih škola itd.

– Bilježimo rast novorođene djece i upravo nam je to poticaj za budućnost. Kako sam i obećala biračima, na prvoj sjednici predložit ću izmjenu socijalnog programa te uvrštavanje dječjeg gradskog doplatka za naše najmlađe sugrađane – rekla je Šarić.

Najveći projekt

Prema njezinim riječima, najveći projekti u njezinu mandatu bit će izgradnja novog dječjeg vrtića u Kuzmici, izgradnja bazena u sklopu postojećeg vrtića u Pleternici, izgradnja doma za starije i nemoćne te izgradnja poljoprivrednog inkubatora s distributivnim centrom. Grad Pleternica godinama se nalazi među top 10 gradova u Hrvatskoj po povlačenju sredstava iz EU fondova. Kako je istaknula nova gradonačelnica Marija Šarić, tamo planiraju ostati i dalje.