Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Održan 17. Festival DORF

Saša Anočić posmrtno dobitnik nagrade

Saša Anočić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

U organizaciji Udruge ljubitelja filma RARE u Vinkovcima se održao 17. Festival dokumentarnog rock filma DORF koji je i ove godine donio bogat program. U regionalnoj konkurenciji i u programu Tajna povijest rocka ovogodišnji DORF donio je jednu svjetsku i šest hrvatskih premijera, a kao posebnost prikazan je nijemi obrazovni film "Birtija" Joze Ivakića iz 1929. godine za koji su glazbenu pratnju pripremili LHD.

Nagradu za životno djelo DORF je ove godine dodijelio posmrtno kazališnom redatelju i glumcu Saši Anočiću, a posebno DORF priznanje za doprinos undergroundu ove godine primio je kazališni redatelj i performer Mario Kovač. Uz bogat filmski program u Lapidariju Gradskog muzeja ljubitelji dokumentarnog glazbenog filma mogli su uživati i u OFF DORF popratnom programu. 

suzbijanje komaraca Borba protiv komaraca u Vinkovcima Rad i redovita tretiranja suzbili su najezdu komaraca O realiziranom projektu govorila je zamjenica provincijalne poglavarice iz Đakova, sestra Nikolina Nikolić, koja je podsjetila kako će se ove godine obilježiti 75 godina otkako su sestre u ovoj kući Samostan Milosrdnih sestara svetoga Križa Ovo nije naša kuća, nego kuća svih građana, a vrata su otvorena svima Tema ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni je "Dva sjaja dukata" koju s glumcima šokačkog izričaja priprema redatelj i autor scenarija Marko Sabljaković Zaštitni znak Vinkovaca Po 58. put zasvirat će tambure i predstaviti bogatstvo folklora