Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Nakon što je grad donio paket olakšica za ulagače

Sedam investitora kupilo parcele i najavilo nova radna mjesta

Foto: Robert Mihaljević
U Dravskoj bi mogao niknuti pogon za proizvodnju farma-ceutskih preparata na bazi kanabisa švicarske kompanije Swiss PharmaCan

Sedam investitora otkupilo je parcele u poslovnim zonama u Koprivnici nakon što je Gradsko vijeće u srpnju ove godine usvojilo paket mjera s brojnim olakšicama za ulagače. Zemljište u poduzetničkoj zoni Dravska prošli je tjedan kupio zagrebački poduzetnik Kristijan Krezić. On je putem svojeg poduzeća Krezić d.o.o. sa sjedištem u Novigradu Podravskom kod Koprivnice za 3,8 milijuna kuna kupio čak 38.000 kvadrata zemljišta u poslovnoj zoni Dravska.

Radovi Nova stambena zona s gradilištima

Potpisivanje ugovora

Krezić je, dakle, već sedmi investitor koji će uložiti velik novac u Koprivnicu. On, kako se čuje, ima velike planove za Dravsku. Surađuje s njemačkim investitorima koji bi tamo trebali graditi pogone i skladišta. Htjeli su investirati u Hrvatsku, a Koprivnica im se učinila pravom prilikom zbog slobodnog zemljišta, olakšica i brzine realizacije. U Dravskoj bi, tako, mogao niknuti pogon za proizvodnju farmaceutskih preparata na bazi kanabisa švicarske kompanije Swiss PharmaCan, s kojom Krezić poslovno surađuje. Također, spominje se i proizvodnja dijelova za montažne kuće.

Inače, Krezić je posljednjih mjeseci osnovao tri poduzeća, a partner u poslu mu je njemački poduzetnik Peter Moser. Oni najavljuju vrijedna ulaganja u poslovnoj zoni Dravska u koju bi iduće godine trebalo stići više investitora. Otvorit će se i deseci novih radnih mjesta. Ugovor o kupoprodaji zemljišta u Dravskoj prošli su tjedan u Koprivnici potpisali gradonačelnik Mišel Jakšić i poduzetnik Kristijan Krezić. Cijena zemljišta iznosi više od četiri milijuna kuna, a Krezić je dobio 15 posto popusta jer će cijeli iznos isplatiti u roku od 30 dana.

Koprivnica Obilježen Dan albanske zastave

Prije Krezića, gradonačelnik je potpisao ugovore s čelnim ljudima koprivničkih poduzeća Ligo grupa i Superprint koji su bez naknade dobili pravo građenja u poslovnoj zoni u Dravskoj. Ligo će u poduzetničkoj zoni Dravska sagraditi proizvodnu halu kako bi proširio proizvodnju aluminijske bravarije te montažu staklenih i ventilirajućih fasada. Superprint pak tamo gradi prostor u kojem će obavljati grafičke usluge te usluge digitalnog i offset tiska.

Pun pogodak

U listopadu je pak gradonačelnik Mišel Jakšić ugovore potpisao s vlasnicima i menadžerima Pobisa Borisom Poljakom, Auto Lorisa Danijelom Zelenkom te Auto logistike Karlom Babićem. Riječ je o ugovorima o pravu građenja u poslovnoj zoni Dravska i Radnička.

Poduzetnicima u poslovnoj zoni Dravska omogućava se da zemljište dobiju besplatno ako gospodarski objekt sagrade unutar 24 mjeseca. Investitori s manje od 50 zaposlenih u cijelosti su oslobođeni i obveze plaćanja komunalnog doprinosa. Pravo građenja u svim gradskim poslovnim zonama iznosi samo kunu po četvornome metru u prvih 48 mjeseci. Gradske vlasti u Koprivnici, dakle, paket poticaja za ulaganja u poslovne zone u Dravskoj i Radničkoj donijele su prije samo četiri mjeseca, a poslovna zona Dravska već je gotovo popunjena. Čini se kako su mjere bile pun pogodak.

Smotra zimske službe Spremno je 30 ralica i osigurano 250 tona soli

Kako neslužbeno doznajemo, traju pregovori s još nekoliko investitora koji su izrazili želju da ulažu baš u Koprivnici.