Izbornik
Naslovnica Gradovi Senj
Druženje i uživanje

Senjski Book klub za ljubitelje dobre knjige počeo s radom

čitanje
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
U Gradskoj knjižnici Senj jučer je s radom krenuo Čitateljski klub Gradske knjižnice Senj pod nazivom Book klub

Iz gradske uprave napominju je u Senju postojala potreba i želja za takvom vrstom okupljanja. Inicijativu za osnivanjem dala je Gradska knjižnica Senj koja je udružila snage s blogom Život knjigoholičarke autorice Maje Žunić. Maja je strastvena čitateljica, istinska knjigoljupka koja će i voditi klub.

Uz Book klub za odrasle, osnovan je i Teen book klub za tinejdžere tako da i mladi čitatelji steknu naviku književnih druženja te razgovora na temu pročitanih djela.

- Na prvom sastanku u ugodnoj atmosferi naše knjižnice te uz čaj i kolačiće voditeljica i članovi obaju grupa su se upoznali i porazgovarali o književnim afinitetima, navikama čitanja te dogovorili koja će literatura biti u njihovom fokusu na sljedećim druženjima - kažu iz Grada Senja.

Sastanci kluba održavat će se u senjskoj knjižnici svaki drugi utorak i to za tinejdžere – Teen Book klub, od 17 sati, a za odrasle Book klub od 18 sati.

Na sljedećim druženjima razgovarat će se na temu pročitanih knjiga, debatirati, davati prijedloge za nova čitanja, družiti se i uživati u čarobnom svijetu knjiga i čitanja. Za 21. ožujka zakazan je novi Book susret. Informacije o knjizi koja je na repertoaru mogu se dobiti u Gradskoj knjižnici Senj kako biste se mogli na vrijeme uključiti u rad grupe i pripremiti za sljedeći susret.