Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
KLASIKA U ZAPREŠIĆKIM NOVIM DVORIMA

Šetnja uz glazbu Zagrebačke filharmonije

Foto: Grad Zaprešić
Pod dirigentskim vodstvom Krešimira Batinića glazbenici su izveli neke od najljepših skladbi klasične glazbe

Novi dvori u Zaprešiću bili su savršena kulisa za održavanje koncerta Zagrebačke filharmonije održanog na Dan Europe. Bio je to koncert poklon gradu Zaprešiću za 25 godina postojanja.

Ulaganje u predškolski odgoj i obrazovanje na području grada Za cjelodnevnu nastavu do 2027. godine novi dodatni prostori

Filharmonija u Zaprešiću nastupa već dugi niz godina te koncertom u crkvi sv. Ivana Krstitelja na poseban način obilježi Dane grada u listopadu. Kako epidemiološki razlozi nisu dopuštali koncert u zatvorenom prostoru u to vrijeme, koncert je prebačen na svibanj. Pod dirigentskim vodstvom Krešimira Batinića glazbenici su izveli neke od najljepših skladbi klasične glazbe koje je uvijek lijepo nanovo čuti. Na repertoaru su tako bila djela Wolfganga A. Mozarta, Petra I. Čajkovskog, E. Griega, Bizeta, Straussa, Handela i Brahmsa.

– Bio je ovo poseban doživljaj za sve stanovnike Zaprešića jer su u šetnji prekrasnom prirodom Novih dvora, sjedeći na klupama i dekama, mogli uživati u koncertnoj glazbi. Poseban šarm cijelom događanju dalo je i posebno uređenje parka glazbenim notama te punktovima s motivima salonske čajanke – kažu u Gradu.

PROJEKT IZGRADNJE ŽUPANIJSKE PROMETNICE BESTOVJE – ZAPREŠIĆ Most na Savi početak je velikog projekta

U sklopu događanja pod nazivom Klasika u Novim dvorima nakon Zagrebačke filharmonije nastupili su polaznici Glazbene škole Zlatka Balokovića. Time je proslavljeno 50 godina rada Glazbene škole Zlatka Balokovića, od toga 30 godina djelovanja u Zaprešiću te 125. godišnjica rođenja Zlatka Balokovića. Koncert je ujedno bio i prilika za prezentiranje rada nagrađenih učenika i nastavnika u prekrasnom ambijentu Novih dvora.