Izbornik
Naslovnica Gradovi Šibenik
Gradonačelnik Željko Burić primio delegaciju Lions kluba Šibenik

Šibenski Lionsi bore se protiv gladi, karcinoma...

Foto: Šibenik
Šibenski klub trenutačno provodi ekološko-edukativnu akciju More te je potaknuo inicijativu nabavu humanodinih robota

Gradonačelnik Željko Burić primio je delegaciju Lions kluba Šibenik. Uzvanici su predstavili svoju organizaciju, ostvarene rezultate u proteklom razdoblju te planove za buduće razdoblje. Tajnik kluba Nikola Urukalo objasnio je da Lionsi u Šibeniku imaju 23 člana, dok se ta brojka penje na 1200 u Hrvatskoj te više od milijun članova u svijetu.

- Imamo pet fokusa u svom radu, a to su borba protiv sljepoće i slabovidnosti, borba protiv dijabetesa, protiv gladi i siromaštva, 
protiv karcinoma kod djece kao i ekologija -  istaknuo je Urukalo  dodavši da klub trenutačno provodi ekološko-edukativnu akciju 
More te je potaknuo inicijativu nabavu humanodinih robota.

Aktualni predsjednik Dejan Vapski i budući predsjednik Denis Vlahov istaknuli su da će prvi put u 23 godine postojanja šibenske podružnice kluba njihov projekt biti dignut na nacionalnu razinu. Također, na Europa Lions forumu koji se održava krajem listopada u Zagrebu bit će predstavljena dva projekta, a oba dolaze iz Šibenika, na što su Lionsi posebno ponosni.

Gradonačelnik Burić pohvalio je aktivnosti kluba i naglasio da će Grad Šibenik biti potpora Lionsima u budućim projektima, kao što je to bio slučaj i dosad.

- Lionsi u Šibeniku su jako puno napravili i pomogli mnogim ljudima, što znam jer sam nekoć i sam bio član, ali sam se zbog obaveza pasivizirao - rekao je gradonačelnik Burić.