Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak posjetio lokalnu pivovaru Zeppelin

Sinergija – “uz domaću hranu kušajte bjelovarsko pivo”

Foto: Bjelovar
- Mnogi će reći da sam subjektivan, ali po meni ovo je najbolje craft pivo u Hrvatskoj... I to još iz Bjelovara – kaže gradonačelnik Dario Hrebak

Kontinentalni turizam bjelovarskoga kraja bilježi sve veći interes stranih gostiju. Prepoznaju to i mnogi poduzetnici koji su odlučili svojom ponudom ući u turističke vode te u sinergiji s drugima osigurati da se za tu ponudu što više sazna i da ona postane prepoznatljiva. Upravo takvu priču ima i bjelovarska pivovara Zeppelin.

Turističke priče

– Kada je riječ o sinergiji s drugim poduzetnicima u turizmu, cilj je da svaki iznajmljivač u  svojoj ponudi, uz domaću hranu, ima upravo i bjelovarsko pivo – istaknuo je gradonačelnik Dario Hrebak tijekom obilaska pivovare.

Direktorica Turističke zajednice Bilogora – Bjelovar Ana Kelek dodala je da tako jedni drugima pomažu u razvoju ponude, i to 
bez konkurencije.

– Mnogi će reći da sam subjektivan, ali po meni ovo je najbolje craft pivo u Hrvatskoj... I to još iz Bjelovara – rekao je gradonačelnik Hrebak, kojemu je direktor pivovare Zeppelin Ivan Babić  sa suradnicima pokazao proces izrade piva.

Bili su gradonačelnik Hrebak i direktorica Kelek s načelnikom  Rovišća Slavkom Prišćanom i u obilasku još jednog turističkog 
aduta – kuće za odmor “Hrga”, koja se nalazi u Kraljevcu u općini Rovišće. Riječ je o drvenoj  kući veličine od oko 200 četvornih metara za čije je uređenje vlasnik Filip Hrga na javnom pozivu za dodjelu bespovratnih potpora Turističke zajednice Bilogora – 
Bjelovar dobio 25 tisuća kuna kao poduzetnik početnik.

Jedna je to od 30 turističkih priča koje su dobile ukupno gotovo milijun kuna, a sve u svrhu razvoja kontinentalnoga turizma ovoga kraja koji, uz Turističku zajednicu, podupiru Grad Bjelovar i devet općina.

Čestitke gradonačelnika

A da bjelovarski kraj uistinu ima puno turističkog potencijala, potvrdilo se i na 5. Međunarodnom kongresu o ruralnom  turizmu, nedavno održanom u Cavtatu, na kojem se okupilo gotovo 400 sudionika. Među 59 nagrađenih projekata za 2021. godinu dva su s područja Turističke zajednice Bilogora – Bjelovar.

U kategoriji za ruralno-turističke projekte posebno priznanje za volonterski rad u promicanju ruralnog turizma osvojila je manifestacija “Jesen na Bilogori”, koja se održava u Velikom Trojstvu. U kategoriji craft turizma brončanu povelju dobio je OPG Pali Fredi – kušaonica Pali iz Velike Pisanice. Frediju Paliju, načelniku Velikog Trojstva Marku Kutanjcu te sudionicima i pokretačima Jeseni na Bilogori Goranu Đurđeviću i Goranu Bačaku čestitao je gradonačelnik Hrebak, ujedno i predsjednik Turističke zajednice Bilogora – Bjelovar. Pohvale je uputio i direktorici Turističke zajednice Ani Kelek.