Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Radovi vrijedni oko 340 tisuća kuna

Šire nogostup i postavljaju ogradu ispred Gimnazije zbog sigurnosti

Gimnazija u Puli
Foto: Grad Pula
U dijelu Trierske ulice u Puli gdje se nalazi Gimnazija bit će na snazi privremena regulacija prometa

Kako bi se povećala sigurnost učenika, ispred Gimnazije Pula, u Trierskoj ulici, proširit će se postojeći nogostup koji je uzak i neprimjeren zadržavanju i kretanju veće skupine, te će se postaviti zaštitna ograda i nova javna rasvjeta.

Pulska tržnica Novo mjesto pulske Gradske tržnice Gastronomski centar bit će mjesto za prezentaciju istarske kulture stola i življenja

Zahvat će se izvoditi na dijelu Trierske ulice uz Gimnaziju, do raskrižja sa Zagrebačkom ulicom, u dužini od 55 metara. Radi sigurnije i kvalitetnije pješačke komunikacije izvest će se nogostup širine 2,95 metara dok će vozni trak imati 3,5 metra. Obnovit će se i nogostup nasuprot ulaza u Gimnaziju.

Radovi su vrijedni oko 340 tisuća kuna a izvodit će ih Cesta d.o.o. Pula i Vintijan d.o.o. Pula. Izvođenje radova ovisno je o vremenskim prilikama, a sukladno dinamičkom planu planiraju se okončati do kraja ovog mjeseca. 

Za vrijeme izvođenja radova u dijelu Trierske ulice bit će zabranjeno prometovanje, pa stoga iz gradske uprave mole sve sudionike u prometu na dodatan oprez i poštivanje privremene regulacije prometa za vrijeme odvijanja radova.

Pulski gradonačelnik uručio ključeve stana Mikeli Ristoski Uspjesima afirmirala grad Pulski gradonačelnik uručio ključeve stana paraolimpijki Mikeli Ristoski Pula turisti Novi planovi za budućnost U prvih devet mjeseci ostvarili 18 posto više noćenja nego lani Pulska obilaznica Značajan infrastrukturni projekt Otvorena pulska obilaznica, sada veća sigurnost i protočnost u prometu