Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
SAMOBOR

Školarcima 200 eura za udžbenike, prvašićima pokloni dobrodošlice

učenici
Foto: Samobor Kako ostvariti pravo na subvencionirani prijevoz učenici mogu saznati na mrežnim stranicama Grada Samobora i u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, a informacije su dostupne i na web stranicama prijevoznika Autoturista i Samoborčeka
Osnovnoškolcima Grad osigurava radne bilježnice i dodatan nastavni materijal, a s 1,2 milijuna eura iz gradskog proračuna subvencionirat će i nabavu mjesečnih pokaznih karata

Grad Samobor i ove godine financijski olakšava roditeljima u opremanju školaraca za novu školsku godinu.

Besplatan prijevoz

S obzirom na to da će osnovnoškolci od države dobiti besplatne udžbenike, Grad Samobor osigurava radne bilježnice i ostali dodatni nastavni materijal.

Za prvašiće je Grad osigurao poklone dobrodošlice koji uključuju kutiju s crtaćim priborom, platneni ruksak, pernicu, knjigu "Gospon Vidrić Samoborski", knjižice Samoborskog muzeja o povijest Samobora, četiri karte za besplatno klizanje za vrijeme zimskih praznika, besplatnu članarinu u Gradskoj knjižnici Samobor na rok od godinu dana i karte za matineje u Kinu Samobor.

Srednjoškolci s područja Samobora dobit će po 200 eura za kupnju udžbenika, a ostvaruju pravo i na sufinancirani javni prijevoz. Grad Samobor osigurao je u proračunu za 2024. godinu više od 1,2 milijuna eura za subvencije osnovnoškolskih, srednjoškolskih te studentskih mjesečnih pokaznih karata. Prijevoz učenika osnovnih škola te prijevoz na izvannastavne i izvanškolske aktivnosti u potpunosti su besplatni.

Mjesečne pokazne karte za redovite učenike srednjih škola s područja grada Samobora koji imaju adresu stanovanja udaljenu od škole veću od pet kilometara, Grad Samobor subvencionira u iznosu 25 posto cijene mjesečne pokazne karte, a država u iznosu od 75 posto cijene pa je za njih prijevoz besplatan.

Mjesečne pokazne karte za redovite učenike srednjih škola s područja grada Samobora koji imaju adresu stanovanja udaljenu od škole manju od pet kilometara, Grad Samobor subvencionira u iznosu od 75 posto cijene mjesečne pokazne karte.

Učenicima srednjih škola subvencionira se i prijevoz na izvannastavne i izvanškolske aktivnosti izvan mjesta prebivališta u iznosu od 75 posto cijene mjesečne pokazne karte. Grad Samobor subvencionira i redovite učenike srednjih škola koji koriste prijevoz ZET-om u iznosu od 50 posto cijene mjesečne pokazne markice.

Pomažu i studentima

Kako ostvariti pravo na subvencionirani prijevoz učenici mogu saznati na mrežnim stranicama Grada Samobora i u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti. Informacije su dostupne i na web stranicama prijevoznika Autoturista i Samoborčeka. Na svojim mrežnim stranicama izvijestili su o zahtjevima za izdavanje e-kartica – građanskih, srednjoškolskih i studentskih za školsku/akademsku godinu 2024./2025.

Grad subvencionira redovite studente s područja Grada Samobora iznosom od 13,27 eura mjesečno za pokazne markice "Autoturista Samobor" i "Samoborček EU GRUPA" te redovite studente s područja Grada Samobora koji studiraju izvan Grada Zagreba i Zagrebačke županije također s 13,27 eura mjesečno. Grad u potpunosti financira i troškove prijevoza Hrvatskim željeznicama redovitim studentima, isključivo u 2. razredu redovnih vlakova HŽ-a na području Hrvatske s 9,95 eura mjesečno, a studenti plaćaju samo izradu HŽPP pametne kartice u iznosu od 2,65 eura.

storyeditor/2024-09-02/OS_Bogumila_Tonija_-_prozori.jpg Prepoznali važnost kvalitetnog obrazovnog prostora Brojne samoborske škole zasjale u novom ruhu storyeditor/2024-09-02/PXL_190624_116336300.jpg Prvi na redu je grad Samobor Crveni križ organizira akcije darivanja krvi storyeditor/2024-09-02/thumbnail_BAZEN.jpg Zabava za klince Kupanje na Vugrinščaku uz Ljetni sportko traje do 6. rujna