Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
ZA LJEPŠI GRAD

Skupili oko 450 tona odbačenog otpada

Foto: Grad Zaprešić
Akcija 'Jedan cvijet za ljepši svijet' provedena prošle subote

Oko 309 tona otpada s devet lokacija divljih deponija tijekom 2020. godine odvezli su djelatnici tvrtke Komunalno poduzeće Zaprešić. U samo tri mjeseca ove godine odvezli su čak 140 tona.

KUĆICE ZA KNJIGE Prolaznici mogu ostaviti svoju knjigu ili pak posuditi neku ostavljenu, pročitati je i, ako to žele, vratiti je natrag u kućicu za – knjige

– Lokacije na koje se najčešće odlaže otpad su mjesta uz Krapinu, ispod nadvožnjaka uz Krapinu te pored West Gatea. Poražavajuće su to brojke budući da u gradu radi reciklažno dvorište, i to radnim danom od 8 do 20, a subotom do 14 sati, a sugrađanima je jednom godišnje na raspolaganju najam kontejnera od pet prostornih metara i usluga odvoza glomaznog otpada, osim šute, salonita i opasnog otpada, i to bez naknade. A da je važno raditi na edukaciji djece i mladih o važnosti čuvanja okoliša, pokazuje i akcija Zaprešićkog kazališta za djecu i mlade Pučkog otvorenog učilišta, Komunalnog poduzeća Zaprešić i Grada Zaprešića – kažu u Gradu.

U povodu Dana planeta Zemlje polaznici Zaprešićkog kazališta za djecu i mlade u subotu su na Trgu pape Ivana Pavla II. zasadili cvijeće koje uzgaja Komunalno poduzeće u svom rasadniku na Zajarkima i time poslali poruku da se o prirodi treba brinuti jer je ona zalog za bolju budućnost.

POTPISAN UGOVOR Nova biciklistička staza od Trga Slavija do Memorijalnog groblja

– Tako djeca od najranije dobi uče da se u prirodu smije samo ulagati sadnjom, brigom i čišćenjem, a da za otpad postoje za to predviđena mjesta. Akcija je održana pod motom “Jedan cvijet za ljepši svijet” – napominju u Gradu.