Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
POTPISAN UGOVOR

Nova biciklistička staza od Trga Slavija do Memorijalnog groblja

Foto: Grad Vukovar
Gradit će biciklističku stazu uz državnu cestu D2

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i direktor gradske tvrtke Komunalac Igor Štrangarević potpisali su ugovor o izgradnji nove biciklističke staze uz državnu cestu D2 u Vukovaru, na dionici Trg Slavija – Bana Josipa Jelačića – Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata. Kako je rečeno, staza će biti ukupne dužine 2,70 kilometara, a projektom je obuhvaćena izgradnja biciklističke staze, biciklističko-pješačke staze uz prateću horizontalnu i vertikalnu signalizaciju te rješavanje oborinske odvodnje.

potpora od 2 milijuna kuna Sufinanciranje energetske obnove na 49 obiteljskih kuća

Na kraju zahvata uz stazu bit će izveden plato za parkiralište i servis za bicikle. Ukupna vrijednost projekta iznosi više od 2,8 milijuna kuna. Planirani početak radova je u svibnju. Penava je poslije potpisivanja ugovora izrazio zadovoljstvo nastavkom ove priče čijim dovršetkom je grad od zapadnog ulaza iz smjera Osijeka do samog izlaska u smjeru Iloka sasvim povezan pješačko-biciklističkom stazom u ukupnoj duljini od 11 kilometara.

– U suradnji s Hrvatskim cestama napravili smo veliki korak i prvi put u povijesti grada povezali gradsku četvrt Borovo naselje s centrom grada biciklističkom stazom, a u suradnji s Hrvatskim vodama građani za bicikliranje na raspolaganju imaju i šetnicu uz Dunav – rekao je Penava.

DODATNE POTPORE U GOSPODARSTVO Vukovarskim poduzetnicima u ovoj godini 3,8 milijuna kuna bespovratnih potpora

Dodao je i kako je ovaj projekt sastavni dio programa obnove komunalne infrastrukture grada Vukovara koji je potpisan s Vladom 2016., ali i da se njegova realizacija od Vlade nije dočekala pa se Grad Vukovar u projekt upustio svojim sredstvima.