Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
DODATNE POTPORE U GOSPODARSTVO

Vukovarskim poduzetnicima u ovoj godini 3,8 milijuna kuna bespovratnih potpora

Foto: Grad Vukovar
Gradonačelnik Ivan Penava uručio je ugovore poduzetnicima

U rodnoj kući Lavoslava Ružičke upriličena je svečana dodjela ugovora vukovarskim poduzetnicima koji su ostvarili pravo na bespovratnu potporu po javnom pozivu temeljem kojeg je bilo osigurano 2,7 milijuna kuna. Tom prilikom uručeno je 74 ugovora, a sufinancirani su troškovi 43 obrta te 31 trgovačkog društva koji ukupno broje 638 zaposlenih.

Načelnik o realiziranim projektima Otvoren dječji vrtić, izgrađen teniski teren, obnovljena zgrada Općine, uveden besplatan WiFi...

U rekordnom roku

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava zaželio je poduzetnicima uspješan nastavak poslovanja te istaknuo kako suradnja s vukovarskim poduzetnicima kontinuirano donosi izvrsne rezultate što potvrđuju podaci o porastu broja radnih mjesta.

– Program poticanja gospodarstva uspješno provodimo godinama, a ovom mjerom poduzetnicima pružamo siguran izvor prihoda. Kroz otvorenu komunikaciju s njima stvorili smo kvalitetnu suradnju i povjerenje, a to nam potvrđuje i činjenica da su sredstva od 2,7 milijuna kuna iskorištena u rekordnom roku – rekao je Penava koji je ugovore dodjeljivao zajedno s zamjenicima Ivanom Mujkić i Marijanom Pavličekom. Objasnio je kako je javni poziv bio otvoren 16. veljače 2021. godine, a da je zbog utroška financijskih sredstava zatvoren 6. travnja 2021. Minimalni iznos bespovratne potpore iznosi 2000 kuna, dok je maksimalni iznos bespovratne potpore 200.000 kuna.

ISPUNJENA ŽELJA MJEŠTANA Uređeno mjesno groblje u Vođincima

– U činjenici da poduzetnici koji su ostvarili potporu zapošljavaju više od 600 ljudi treba tražiti uzroke lijepih brojki pa smo čak i u godini koronakrize brojali 243 radna mjesta više. Posljednjih pet godina brojimo 1177 radnih mjesta više, a ove brojke u prvi plan stavljaju priče o Vukovaru kao gradu koji se nalazi visoko na ljestvici gradova u Republici Hrvatskoj u pogledu subvencija poduzetnicima – rekao je Penava.

Drugi javni poziv

Zbog rekordno iskorištenih sredstava po prvom javnom pozivu, Grad Vukovar otvorio je drugi javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima na području grada Vukovara za 2021. godinu kojim je osigurano 1,1 milijun kuna.

PODIZANJE KVALITETE ŽIVOTA Riješili pitanje navodnjavanja, a grade se i staze za bicikliste i pješake

Time će ove godine u gospodarstvo za bespovratne potpore poduzetnicima izravno biti plasirano 3,8 milijuna kuna. Poziv je u tijeku, a otvoren je do iskorištenja sredstava ili do 26. travnja 2021. godine.