Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
PODIZANJE KVALITETE ŽIVOTA

Riješili pitanje navodnjavanja, a grade se i staze za bicikliste i pješake

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
U ulici J.J. Strossmayera gradi se pješačka i biciklistička staza u dužini 1.000 metara i širine 2,2 metara

Vlasti Općine Vođinci raznim manjim ili većim projektima trude se što više pomoći mještanima te im kvalitetu života podignuti na višu razinu. Tako su zbog nedostatka vode, koji se javlja pri uzgoju poljoprivrednih kultura, ove godine krenuli s projektom sustava navodnjavanja kako bi pomogli povrtlarima s područja općine. Načelnik općine Vođinci pojašnjava da su na lokaciji u Kučištima omogućili sustav navodnjavanja u dužini od tisuću metara.

KAZALIŠTE JOZA IVAKIĆ Predstavljen roman “Štajga ili put u maglu”

Zdenac vodovoda

Za tu namjenu iskoristili su napušteni zdenac vinkovačkog vodovoda i kanalizacije putem kojega su osigurali potrebnu vodu za navodnjavanje.

– Tijekom srpnja i kolovoza vlada nestašica vode što posebno pogađa naše povrtlare i poljoprivrednike. Preko toga zdenca omogućili smo navodnjavanje njihovih poljoprivrednih površina i spasili njihove proizvode. Zahvaljujući projektu navodnjavanja imat će veće prinose, a i svoje proizvode će moći prodati i više zaraditi – rekao je Kordić.

puštena u promet Pri kraju obnova Genscherove

U sklopu istog projekta na istoj lokaciji bit će postavljen i poseban hidrant koji će po potrebi služiti svim ratarima za punjenje vode u cisterne. Sve to je rađeno sredstvima iz općinskog proračuna, a treba istaknuti i da je voda iz zdenca i hidranta besplatna za korištenje.

Za pješake i bicikliste

U isto vrijeme krenulo se i s realizacijom projekta “Rekonstrukcija pješačke staze u ulici J.J. Strossmayera u Vođincima”. Projekt je apliciran na javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2020. Načelnik općine Martin Kordić potpisao je ugovor s Ministarstvom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine koje je projekt sufinanciralo iznosom od 168.000 kuna. Projektom se planira gradnja pješačke i biciklističke staze u dužini 1000 metara.

UREĐENA FASADA VINKOVAČKE GIMNAZIJE Dva i pol stoljeća stara vinkovačka ljepotica na zadovoljstvo građana zasjala je novim sjajem Uređena fasada vinkovačke gimnazije

– Staza je širine 2,2 metra i samim time idealna je i za pješake i za bicikliste. Nakon završetka radova u ulici J.J. Strossmayera krenut ćemo s radovima i u Kolodvorskoj ulici. U budućnosti ćemo vidjeti koji su prioriteti – rekao je Kordić.