Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
ISPUNJENA ŽELJA MJEŠTANA

Uređeno mjesno groblje u Vođincima

Foto: Vođinci
Uređeno je parkiralište, krov na mrtvačnici, a u tijeku je izmjena stolarije i izrada fasade

Na zadovoljstvo mještana općinske vlasti Općine Vođinci završeni su radovi na uređenju mjesnog groblja. Govoreći o realiziranim radovima, načelnik Općine Vođinci Martin Kordić kaže da su u protekloj godini, uza sve ostale projekte koje su realizirali, obavili i niz radova na groblju, koje je sada dobilo jedan nov, ljepši i uređeniji izgled.

PODIZANJE KVALITETE ŽIVOTA Riješili pitanje navodnjavanja, a grade se i staze za bicikliste i pješake

– Uredili smo parkiralište na groblju, krov na mrtvačnici, a u tijeku je izmjena stolarije i izrada fasade. Isto tako uredili smo i prilazne putove prema groblju, postavljena je nova LED rasvjeta i posađeno je ukrasno drveće – rekao je Kordić.

U sklopu tih radova uređena je i poljska prometnica u Ulici Mate Ivaniševića u dužini oko tisuću metara. Sve to općinske vlasti rade sredstvima iz općinskog proračuna. Kordić podsjeća i kako se oko uređenja mjesnog groblja godinama nije ništa radilo te da je to bila jedna od želja mještana koju su im općinske vlasti ispunili.

– Dugogodišnjim ulaganjima groblje u Vođincima napokon će biti konačno uređeno na zadovoljstvo svih mještana. Poznato je kako se po selima gleda na groblja i koliko su mještani osjetljivi na to. Činjenica je i da se do sada nije radilo na mjesnom groblju, a mi smo to promijenili tako da sada groblje u Vođincima izgleda puno uređenije i sređenije – rekao je Kordić.

KAZALIŠTE JOZA IVAKIĆ Predstavljen roman “Štajga ili put u maglu”

Međutim, ni to nije kraj jer u planu su i novi radovi.

Kako je groblje dijelom ograđeno, u planu općinskih vlasti je, čim se za to stvore uvjeti, ograditi ga u cijelosti. Tada bi mjesno groblje u Vođincima bilo u cijelosti uređeno.