Izbornik
Naslovnica Općine Vuka
Načelnik o realiziranim projektima

Otvoren dječji vrtić, izgrađen teniski teren, obnovljena zgrada Općine, uveden besplatan WiFi...

Foto: Općina Vuka
Dječji vrtić Snjeguljica u Vuki pohađaju 23 mališana s područja općine Vuka, ali i općina Čepin te Punitovci

Na koncu mandata načelnik Vuke Damir Maričić osvrnuo se na projekte provedene u posljednje četiri godine. Kada se govori o projektima za djecu i mlade, treba istaknuti kako je donesena odluka o organiziranju rada dječjeg vrtića na području Općine Vuka, ograđeno je dječje igralište kod Općine za potrebe dječjeg vrtića te je uređen prostor dječjeg vrtića, odnosno odrađeni su električarski, soboslikarski, vodoinstalaterski, keramičarski i radovi na postavljanju radijatorskog grijanja.

ISPUNJENA ŽELJA MJEŠTANA Uređeno mjesno groblje u Vođincima

– U rujnu 2019. godine s radom je započeo Dječji vrtić Snjeguljica u Vuki, koji pohađaju 23 mališana s područja općina Vuka, Čepin (konkretno iz Beketinaca) te s područja općine Punitovci. Općina Čepin sufinancira Općini Vuka boravak djece sa svog područja tako da roditelji te djece plaćaju boravak u vrtiću kao i roditelji djece s područja Općine Vuka, dok roditelji djeca s područja općine Punitovci plaćaju vrtiću punu cijenu – navodi načelnik Maričić.

Novi nogostupi

Obnovljena je zgrada škole Milka Cepelića u Vuki. Projekt je to koji su odradili uz pomoć Osječko-baranjske županije, a vrijedan je šest milijuna kuna.

Što se infrastrukture tiče, rekonstruirane su ulice Milka Cepelića i Nikole Šubića Zrinskog, a ukupna je vrijednost tih radova oko četiri milijuna kuna. Izgrađene su pješačke staze u ulicama Mirna, Semeljačka, Hrastovac, N. Š. Zrinskog te Stjepana Radića. Ishođene su građevinske dozvole za izgradnju sportsko-rekreacijske zone i izgradnju pješačko-biciklističke staze na području općine Vuka. Upravo je izgrađen teniski teren, u sklopu sportsko-rekreacijske zone, a kakav nemaju, ponosni su u Vuki, ni puno veće općine.

– Modernizirana je javna rasvjeta na području Općine Vuka, za što su nam doznačena sredstva u iznosu od 300.000 kuna od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Ukupna vrijednost projekta je 493.894 kune. Dovršava se Društveni dom u Vuki – u 2017. odrađeni su 403.540 kuna vrijedni radovi te početkom 2018. još u vrijednosti od 52.387 kuna, a uz pomoć županije i projekata u sklopu ITU mehanizma osigurano je dodatnih milijun kuna i zgrada će biti u funkciji do kraja godine – govori načelnik.

PODIZANJE KVALITETE ŽIVOTA Riješili pitanje navodnjavanja, a grade se i staze za bicikliste i pješake

Potpisan je, nadalje, Sporazum o suradnji na provedbi projekta razvoja širokopojasne infrastrukture za područje općina Antunovac, Čepin, Erdut, Ernestinovo, Šodolovci, Vladislavci i Vuka. Završen je projekt WIFI4EU, te je područje čitave općine Vuka pokriveno besplatnom WiFi mrežom. Potpisan je sporazum o projektiranju kanalizacijskog sustava. Potpisan je sporazum s HEP-om o projektiranju i zamjeni kompletne niskonaponske mreže. U novom ruhu zasjala je općinska zgrada.

– Proveden je postupak javne nabave radova za energetsku obnovu zgrade Općine Vuka, a sami radovi završili su 30. lipnja 2020. Uvedeno je centralno grijanje u prizemlju zgrade i proširen postojeći sustav grijanja na katu zgrade te poboljšan sustav grijanja cijele zgrade postavljanjem solarnih panela na krovu. Izvedena je toplinska izolacija stropa prema negrijanom tavanu, postavljena toplinska ovojnica oko cijele zgrade, izmijenjen dio dotrajale unutarnje i vanjske stolarije te spušteni stropovi u cijeloj zgradi. Izbrušeni su parketi... Također, izrađen je elektrotehnički projekt rasvjete te su na cijeloj zgradi Općine izmijenjena rasvjetna tijela, sukladno zakonskim propisima – kaže naš sugovornik.

Nadalje, OŠ Milka Cepelića darovala je dio čestice 231/1 k.o. Vuka za potrebe izgradnje nove višenamjenske zgrade. Odrađen je i natječaj za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na području općine Vuka. Potpisan je Sporazum o osnivanju javne ustanove Javna vatrogasna postrojba Čepin s općinama Čepin i Vladislavci.

Prva smotra folklora

– Trenutačno provodimo četiri projekta od socijalnog značenja, vrijedna ukupno 5,5 milijuna kuna, a na njima je zaposleno gotovo 40 osoba–- ističe.

KAZALIŠTE JOZA IVAKIĆ Predstavljen roman “Štajga ili put u maglu”

Općina Vuka zajedno je s KUD-om Milka Cepelića sudjelovala u organizaciji prve smotre folklora.

– Obavljena je financijska revizija za 2018. kojom su kontrolirani financijski izvještaji i poslovanje općine. Obavljenom revizijom nisu utvrđene nepravilnosti te je dobiveno bezuvjetno mišljenje o financijskim izvještajima i o usklađenosti poslovanja – zaključuje načelnik.