Izbornik
Naslovnica Općine Vuka
Investicije koje će razveseliti mališane

Gradit će se dva nova dječja igrališta za ljepšu igru u Vuki

Foto: Vuka
Jedno će se graditi pokraj općinske zgrade, za potrebe dječjeg vrtića, a drugo u Ulici Nikole Šubića Zrinskog

Mališani u Vuki uskoro će se moći igrati na dva nova igrališta.

– Jedno će se graditi pored općinske zgrade, za potrebe dječjeg vrtića. Za sufinanciranje tog igrališta Ministarstvo demografije odobrilo nam je 93.000 kuna, a razliku će doplatiti Općina Vuka. Procjenjuje se da će čitav taj projekt stajati blizu 300.000 kuna, ali konačni iznos znat će se tek nakon postupka nabave – započinje općinski načelnik Damir Maričić.

Dječji vrtić u Vuki, inače, radi tri godine, a trenutačno ga pohađa 25 mališana.

– Iznimno smo zadovoljni načinom na koji možemo pružiti ovu uslugu, pokazala se zaista iznimna potreba za vrtićem jer je većina roditelja zaposlena. Osim toga, djeca ovako stječu socijalne vještine i dobro se pripreme za školu. Novo igralište dodatno će im pomoći u socijalizaciji i razvijanju njihovih vještina – dodaje on.

Drugo je igralište projektirano u svrhu prijave na natječaj LAG-a Vuka – Dunav, koji će biti raspisan koncem ove godine.

– Projektna vrijednost tog igrališta je oko 25.000 eura. Nalazit će se u Ulici Nikole Šubića Zrinskog. Tamo je trenutačno nekoliko sprava i teren za odbojku na pijesku, postavljeni su 2014. godine pa im treba obnova. Povećat ćemo površinu tog igrališta i obogatiti ga novim spravama i sadržajima – najavljuje načelnik Maričić.