Izbornik
Naslovnica Općine Vuka
Završava se društveni dom u Vuki

Sala za 200 osoba koristit će se za manifestacije, ali i za svadbe

Foto: Vuka
- Očekujemo otvorenje doma do kraja godine - kaže načelnik Damir Maričić

Mještanima Vuke vrata će uskoro otvoriti dugoočekivani društveni dom. Ova općina nema društveni dom još od početka 90-ih godina, odnosno otprije Domovinskog rata. Stari dom bio je zapušten i devastiran, a za novi se godinama nije imalo novca. Nizom projekata Općina Vuka posljednjih je godina osiguravala novac i ulagala u novi dom kako bi ga se moglo što prije završiti.

– Od Lovačkog društva “Kuna” Vuka kupili smo 2016. godine zgradu koju su oni počeli graditi kao lovački dom, kako bismo od nje napravili društveni dom. Završavamo je, pri kraju smo nabave za opremanje namještajem i svim ostalim potrebnim materijalom. U opremu će biti uloženo oko 500.000 kuna i, bude li sve u redu, očekujemo otvorenje doma do kraja godine – kaže načelnik Damir Maričić.

Novi društveni dom služit će, dodaje on, svim mještanima i udrugama s područja općine Vuka. Uređuje se tamo prostor sa salom koji može primiti više od 200 osoba, veliki sanitarni prostori i kuhinja, kao i prostorije za skladište i uredske prostorije. Bit će to, stoga, pogodan prostor za svatove, krstitke i slično.

– U Vuki nema nijedne tolike dvorane koja bi bila na raspolaganju mještanima za manifestacije ili proslave pa će im društveni dom zasigurno višestruko koristiti – zaključuje Maričić.