Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
potpora od 2 milijuna kuna

Sufinanciranje energetske obnove na 49 obiteljskih kuća

Foto: Grad Vukovar
Gradonačelnik je sugrađanima podijelio ugovore o sufinanciranju

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, zajedno sa suradnicima, uručio je vlasnicima 49 obiteljskih kuća ugovore o sufinanciranju energetske obnove za što je u gradskom proračunu osigurano dva milijuna kuna.

DODATNE POTPORE U GOSPODARSTVO Vukovarskim poduzetnicima u ovoj godini 3,8 milijuna kuna bespovratnih potpora

– Osiguravajući sredstva u proračunu za ovu namjenu olakšali smo kućne budžete naših sugrađana te im tako pomogli da se odluče na energetsku obnovu koja donosi mnoge prednosti, od udobnijih i kvalitetnijih uvjeta za život do uređenijih vanjskih ovojnica kuća, čime i naš grad postaje ljepši – rekao je Penava.

Dodao je i to da su radovi na nizu objekata već u tijeku kao i da će uštede nakon njihova završetka biti do 50%. Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček istaknuo je da je Grad Vukovar jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji s dodatnih 20% sufinancira energetsku obnovu obiteljskih kuća svim onim sugrađanima koji su prošli na natječaju Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti.

Načelnik o realiziranim projektima Otvoren dječji vrtić, izgrađen teniski teren, obnovljena zgrada Općine, uveden besplatan WiFi...

– Ove mjere, osim povećanja energetske učinkovitosti, donose izuzetno važan aspekt povećanja aktivnosti gospodarskog sektora, s obzirom na to da je više od 90% izvođača radova s područja grada Vukovara ili njegove okolice – rekao je Pavliček.