Izbornik
Naslovnica Gradovi Slavonski Brod
Potvrda predanosti djeci i mladim obiteljima

Slavonski Brod u prvih 10 prema izdvajanju za učenike

storyeditor/2024-09-20/Osnovna_skola.jpeg
Osnovna škola

Slavonski Brod, grad s dugom tradicijom brige za svoje najmlađe sugrađane, od rođenja pa sve do školskih dana, ponovno je potvrdio svoju predanost djeci i mladim obiteljima. Prema najnovijem istraživanju portala Gradonačelnik.hr, Slavonski Brod uvrstio se među top 10 gradova u Hrvatskoj prema izdvajanjima proračunskih sredstava za školske troškove, s ciljem olakšavanja pedagoške i školske godine roditeljima. U konkurenciji više od 70 gradova istaknuo se ulaganjem u dobrobit najmlađih sugrađana, a posebice u obrazovni sektor.

Kao i prethodnih godina, u novoj nastavnoj godini 2024./2025. osigurani su besplatni radni materijali za sve osnovnoškolce te pribor za likovnu kulturu za učenike prvih razreda. Za radne materijale iz gradskog je proračuna izdvojeno 246.502,66 eura, dok je za pribor za likovnu kulturu izdvojeno 7485,36 eura. Značajna sredstva uložena su u opremanje školskih kuhinja u brodskim osnovnim školama te u obnovu i modernizaciju školske infrastrukture. Jedna od važnih mjera je i besplatan javni gradski prijevoz, koji omogućuje sigurnu i besplatnu vožnju do škole za sve učenike. Slavonski Brod tako pruža sveobuhvatnu podršku obiteljima te nastoji biti saveznik roditeljima.

Nadograđivanjem školskih objekata osigurana je provedba jednosmjenske nastave u još dvije škole, a proširenjem kapaciteta u OŠ "Đuro Pilar" uskoro će sve osnovne škole na području grada imati nastavu u jednoj smjeni.

Još od 2018. godine Slavonski Brod je pionir uvođenja pronatalitetnih mjera, postavši prvi u Hrvatskoj koji je uveo program dodjeljivanja opreme za prvorođenčad u vrijednosti od 700 eura, čime je znatno olakšao kućni budžet mladim obiteljima. Osim toga, Grad daje novčani dar svoj novorođenoj djeci, čime pokazuje svoju dugoročnu predanost podršci obiteljima.

Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara ističe da su ove mjere ključne za osiguravanje jednakih prilika za svu djecu te naglašava da ulaganje u djecu nije samo briga za sadašnjost nego i za budućnost grada. Slavonski Brod svojim primjerom pokazuje kako odgovorno upravljanje proračunskim sredstvima može rezultirati dugoročnim dobrobitima za cijelu zajednicu, osobito za obitelji s djecom, čineći ga jednim od vodećih gradova u Hrvatskoj po brizi za najmlađe. 

Street food festival slavonski brod Prvi Street Food Festival od brojnih posjetitelja dobio veliki palac gore Centar za starije u Slavonskom Brodu Široki spektar usluga Uskoro novi, moderni centar za starije u Borovskoj Gradu je dodijeljeno 78.240 eura za nabavu moderne opreme za mjerenje vremena za unutarnji gradski bazen Ugovor s ministarstvom Nova moderna mjerna oprema na gradskom bazenu