Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Upisi

Slobodnih mjesta ima u još dvije srednje škole, ostale su popunjene

škola
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
U Srednjoj strukovnoj školi ostalo je 25 slobodnih mjesta, u Umjetničkoj školi Franje Lučića njih - dvadeset

Nova školska godina je počela, a u dvjema velikogoričkim srednjim školama još uvijek ima mjesta za upis. U Srednjoj strukovnoj školi 11 mjesta ostalo je za elektroničara-mehaničara, po sedam mjesta za elektromehaničara i konobara, po četiri za pedikera i instalatera kućanskih instalacija, dva za pomoćnog instalatera grijanja i klimatizacije te jedno mjesto za pomoćnog kuhara i slastičara. Unatoč tome što nisu popunili sve smjerove, iz škole ističu da su zabilježili rast broja upisanih za deset posto, i to zbog novog programa Tehničara za vozila i vozna sredstva za koji su mjesta bila popunjena već u ljetnom roku.

Slobodnih mjesta za upis ostalo je i u Umjetničkoj školi Franje Lučića. Za zanimanje glazbenik - pripremno obrazovanje u trajanju od dvije godine upisati se može još njih petero, za glazbenika – program srednje škole još ima devet mjesta slobodno, a scenskih plesača može se upisati šest. Ove godine najveća navala bila je u Gimnaziju, Ekonomsku školu te Zrakoplovnu tehničku školu Rudolfa Perešina. Gimnaziju Velika Gorica upisalo je 120 učenika iako postoji, ističu iz škole, puno veći interes. Ekonomsku školu upisalo je 86 učenika, a zrakoplovnu njih 80. Za tri smjera - zrakoplovni tehničari iz područja elektrotehnike te strojarstva i zrakoplovni prometnik prijavilo se 523 učenika.

Bartolovo - Dan općine Orle Dan općine Orle Bartolovo proslavljeno uz pjesmu, ples, nogomet i nekoliko stotina litara graha