Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
Split je svjetska destinacija elektronske glazbe

Službeno najavljeno sedmo izdanje ULTRA EUROPE festivala

Službeno najavljeno sedmo izdanje ULTRA EUROPE festivala
1/2
Foto: ULTRA/PIXSELL
Organizatori s objavama line up-a započeti u naredna dva tjedna, a na ovogodišnjoj Ultri prvi put nastupit će Swedish House Mafia koji su za svoj povratak na svjetsku scenu odabrali upravo Split

Split će od 12. do 14. srpnja 2019. godine biti domaćin sedmog izdanja Ultra Europe Festivala. Hrvatsko izdanje Ultre trajat će od 11. do 17. srpnja, a osim Splita partijat će se na Braču, Hvaru i Visu.

Tim je povodom danas u klubu Central održana službena konferencija za medije kojoj je nazočio i gradonačelnik grada domaćina najvećeg festivalskog spektakla u Hrvatskoj i Europi, Andro Krstulović Opara.

Split: Akademski kipar Kazimir Hraste u Galeriji Kula otvorio izložbu Kruzer 'vizualna pokretljivost' u splitu Akademski kipar Kažimir Hraste u Galeriji Kula otvorio izložbu Kruzer

- Sinergija Split-Ultra spoj je dva sjajna brenda! U posljednjih sedam godina Ultra je promijenila turističku sliku grada, ali i naš odnos prema turizmu. Danas možemo reći da, zahvaljujući i doprinosu Ultre, živimo turizam gotovo cijele godine. Uz nemjerljivi marketinški utjecaj imamo podatke koji svjedoče o značajnom gospodarskom učinku. Građani prijateljski prihvaćaju Ultru, zato je naš festival jedinstven. Osigurat ćemo sve preduvjete da gostima i sugrađanima omogućimo siguran i ugodan boravak u našem gradu - kazao je gradonačelnik. Obzirom na stratešku važnost projekta, za Ultru su u gradskom proračunu izdvojena dva milijuna kuna.

Joe Bašić, direktor tvrtke MPG Live, ekskluzivnog organizatora festivala osvrnuo se na protekle godine festivala koji je po mnogočemu jedinstven fenomen u regiji i pokretač brojnih pozitivnih promjena na lokalnoj i državnoj razini. Posebno je istaknuo važnost podrške i vjernosti građana Splita kao jedan od ključnih faktora dugovječnosti i uspjeha Ultre u našem gradu.

- Ponosni smo da možemo naše znanje i iskustvo prenositi drugim, puno većim metropolama. Ove godine kroz sedam dana očekujemo 160 tisuća posjetitelja, Split očekuje do sada najveći priljev gostiju i pozivam sve da se na vrijeme pripreme. Uz podršku Grada, koji je uz nas od prvog dana, Županije, a sada i Vlade RH spremni smo Ultru podići na svjetski nivo -izjavio je Bašić.

HNK Split Subota, 23. veljače Premijera Millerove "Kušnje" na sceni splitskog kazališta

Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice Splita kazala je kako od 6000 prijavljenih kreveta 2013. Split danas ima 33.000, a prosjek boravka u destinaciji je s dva dana povećan na gotovo šest, dok gosti zbog same Ultre kod nas ostaju i do 15 dana.

Spomenimo kako će Organizatori s objavama line up-a započeti u naredna dva tjedna, a na ovogodišnjoj Ultri prvi put nastupit će i poznati domaći bend Vatra. Ono što je proteklih dana odjeknulo u javnosti svakako je nastup Swedish House Mafia koji su za svoj povratak na svjetsku scenu odabrali upravo Split.