Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Predstavljen program Adventa u Vinkovcima

Snjegović Vinko pravi je Šokac s kapom, dukatom i zlatovezom

Predstavljen program Adventa u Vinkovcima
1/4
Foto: Vinkovci

Advent u Vinkovcima iz godine je u godinu bogatiji i donosi sve više sadržaja koji okupljaju brojne građane svih dobi. Ove je godine novost i lokacija, koja će biti ispred nedavno otvorene Gradske knjižnice i čitaonice. Kako je najavljeno, Advent u Vinkovcima ove se godine održava od 2. prosinca do 6. siječnja.

– Vrijeme adventa nam se približilo pa će Grad Vinkovci, kao i svake godine, pripremiti pravu božićnu bajku, adventsko vrijeme kako to vole naši Vinkovčani. A vole da bude lijepo okićeno, da imamo klizalište, svu onu ponudu koja se možda može usporediti i s nekim malo većim gradovima. Sve to imat ćemo i ove godine, ali na novoj lokaciji i to je ono što bih posebno želio istaknuti – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Dodao je kako će promet ispred Knjižnice u vrijeme adventa biti zatvoren te da će na taj način biti stvorena cjelina s pješačkom zonom, trgom i središnjim parkom, koji su u neposrednoj blizini. Očekuje se kako će zbog svega toga biti i mnogo više posjetitelja koji će ondje moći ugodno boraviti. Zamjenica pročelnice za kulturu i turizam Jasna Garvanović kazala je kako u iščekivanju radosnog vremena došašća i Božića Grad Vinkovci i ove godine organizira paljenje adventskih svijeća u središnjem parku na adventskom vijencu oko kipa Svetog Trojstva, gdje će svake subote u 20 sati župljani vinkovačkih župa predvoditi molitvu i pjesmu te zapaliti adventsku svijeću. Najavila je kako je nakon toga organizirana i okrjepa za građane, lepinjice, kuhano vino i čaj. Potom su na programu koncerti duhovne glazbe na središnjoj pozornici ispred Knjižnice. Najavila je i kako je poseban program priređen za djecu s predstavama, božićnim radionicama, kućicom Djeda Božićnjaka i drugim zanimljivim sadržajima, a jedno je od iznenađenja i snjegović Vinko, koji je nova maskota vinkovačkog Adventa. Snjegović Vinko pravi je Slavonac, Šokac, s kapom, dukatom i zlatovezom, koji se ovom prilikom i predstavio i podružio s mališanima.

PROJEKT zelenih oaza podrazumijeva izgradnju sjenica za odmor i druženje te sadnju stabala uz dječja igrališta na 14 lokacija u gradu, a trenutačno je u fazi javne nabave Grad provodi veliki zeleni plan Vinkovački parkovi uskoro bogatiji za više od 700 stabala ZAPALJENE su svijeće u spomen na sve one hrabre ljude Sjećanje na Vukovar i Škabrnju U obrani Vukovara sudjelovali su i brojni Vinkovčani Dom hrvatskih branitelja u Vinkovcima vinkovci Vinkovci uskoro dobivaju Dom hrvatskih branitelja