Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
'gradsko oko'

Split dobio aplikaciju za prijavu komunalnih problema

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Aplikaciju ima još desetak gradova i općina u Hrvatskoj, a korisnici su zadovoljni učinkom

Grad Split dobio je aplikaciju "Gradsko oko", vrijednu 120 tisuća kuna, putem koje će Splićani od ponedjeljka moći prijavljivati razne komunalne probleme i pri tom priložiti fotografiju, a odgovor na svoju prijavu mogu očekivati u roku od tjedan dana, najavljeno je u petak na predstavljanju aplikacije u splitskoj Gradskoj upravi.

Nastavak suradnje gradskih tvrtki i UNICEF-a potpisan novi sporazum Nastavak suradnje UNICEF-a i Grada Splita

 Splićani aplikaciju mogu instalirati na svoje pametne telefone ili komunalni problem prijaviti na stranici www.split.oko.hr, te na mail split@oko.hr.

Prethodno se, naravno, trebaju registrirati. Aplikacija ima i svoje administratore, to su dva komunalna redara koji će prijave zaprimiti i obraditi, te proslijediti nadležnim službama.

Aplikacija je izrađena u riječkoj tvrtki Ri-Ing net koja će sljedeće dvije godine gradu Splitu davati potporu i pomoć. Predstavnik tvrtke Marko Andrić rekao je da takvu aplikaciju ima još desetak gradova i općina u Hrvatskoj, odnosno 60 lokalnih samouprava koriste neka od njihovih rješenja, a njih 30-ak "Gradsko oko".

Stanovnici gradova i općina u kojima aplikacija već postoji, zadovoljni su učinkom jer prijavom problema dobivaju automatizirane i osobne informacije o problemu.

Karlovac Godišnju uštedu od oko 450.000 kuna obje strane daju za pomoć starijim sumještanima Karlovac i Županija sjednice ubuduće, umjesto putem radija, prenose putem Live Streama na YouTubeu