Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Godišnju uštedu od oko 450.000 kuna obje strane daju za pomoć starijim sumještanima

Karlovac i Županija sjednice ubuduće, umjesto putem radija, prenose putem Live Streama na YouTubeu

Karlovac
Foto: Grad Karlovac
Župan je najavio jedinstven projekt u Hravtskoj: formiranje dviju mobilnih ambulanti u sklopu kojih će pacijenti diljem županije moći obaviti pregled, ali i dobiti potrebne lijekove

Sjednice Gradskog vijeća Karlovca od danas i skupštine Karlovačke županije prenosit će se putem Live Streama na YouTube kanalu. Projekt su zajedno pokrenuli Grad Karlovac i Karlovačka županija s obzirom da za održavanje sjednica skupština i gradskih vijeća koriste istu veliku vijećnicu u zgradi karlovačkog Magistrata.

-Kupljeni su kamera i računalo, pa će prijenosi ići direktno na YouTube kanalu, a gledatelji će sve moći pratiti klikom na logo Grada Karlovca ili Karlovačke županije na Youtube-u– pojasnio je Zoran Cetinjanin,stručni suradnik za informatiku u Gradu. Projekt je koštao 20.000 kuna, a troškove su podijelili Grad i Županija.

Prvi slatkovodni akvarij Aquatika proslavio drugi rođendan 2. rođendan karlovačke Aquatike Postali razlog dolaska i inozemnih gostiju u Karlovac

U godini dana smo digitalizirali rad Gradskog vijeća; od nabavke računala za gradske vijećnike, do Live Stream prijenosa sjednica Gradskog vijeća. Zadovoljan smo što s projektom idemo s Karlovačkom županijom i uvjeren sam da će ti prijenosi imati svoje gledatelje. Obzirom na ovaj projekt, ubuduće ne bismo imali prijenos sjednica Gradskog vijeća putem Hrvatskog radio Karlovca. Tih 150.000 kuna godišnje koje smo izdvajali za prijenos putem radija, dat ćemo Domu zdravlja za pomoć u radu patronažne službe koja obilazi naše starije i nemoćne sugrađane u njihovim domovima – kazao je Damir Mandić, gradonačelnik Karlovca.

Karlovački župan Damir Jelić kazao je kako će uskoro, obzirom na projekt besplatnog interneta koji Županija za sve građane planira realizirati, video prijenos županijskih Skupština uskoro svima biti dostupan u domovima.

Novac od uštede, jer više nećemo imati prijenos putem Radio Ogulina i Karlovca, a riječ je o iznosu od 200 do 300.000 kuna godišnje, uložit ćemo u projekt formiranja dvije mobilne ambulante vrijedan čak tri milijuna kuna koji pripremamo s nadležnim ministarstvom. To je pilot projekt, imali bismo prvi u Hrvatskoj mobilnu ambulantu gdje će liječnik pregledati pacijenta, a bit će to uglavnom stariji ljudi koji žive sami u selima diljem županije, ali će im odmah moći dati i potrebne lijekove – pojasnio je župan Jelić.

Gradska toplana u Karlovcu Gradsko vijeće dalo suglasnost Karlovac postao jamac Toplani za kredit od 20 milijuna kuna