Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
2. rođendan karlovačke Aquatike

Postali razlog dolaska i inozemnih gostiju u Karlovac

Prvi slatkovodni akvarij Aquatika proslavio drugi rođendan
1/6
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Karlovac ima puno toga za ponuditi, a kroz ovaj slatkovodni akvarij doprinijeli smo razvoju cjelogodišnjeg turizma - kazala je Margarita Maruškić Kulaš

Iznimno smo zadovoljni svime što smo postigli u dvije godine rada. Karlovačka je Aquatika postala razlog zbog kojega se dolazi u Karlovca i ostaje i dan duže. Posjetilo nas je jako puno gostiju iz Hrvatske, a od ove godine imamo sve više i gostiju iz inozemstva koji žele istražiti turističku ponudu Karlovca.

Ove godine imamo oko 80.000 posjetitelja, što je oko 20 posto manje nego lani, što je očekivano. Karlovac ima puno toga za ponuditi, a kroz ovaj slatkovodni akvarij doprinijeli smo razvoju cjelogodišnjeg turizma - kazala je Margarita Maruškić Kulaš, ravnateljica karlovačke Javne ustanove Aquatika.

'Zvijezda kao primjer održive kulturne baštine' Projekt karlovačke Zvijezde predstavljen u EU parlamentu

 Istaknula je ako su povezani sa turističkim zajednicama, hotelijerima, ugostiteljima, te s ostalim javnim ustanovama, poput Plitvičkih jezera koje ih reklamiraju.

- Bez povezivanja s ostalim akterima turizma nema nam opstanka i razvoja. Povezivanje u turizmu je, zapravo najvažniji segment kako bi se gostima pružila cjelovita turistička priča - dodala je ravnateljica Aquatike koja je u dvije godine postojanja osvojila brojne prestižne nagrade za dizajn, arhitekturu, odnos prema prirodi.

Kuća Nikole Tesle u Karlovcu edukacijsko-turistički kompleks Kuća Nikole Tesle uskoro u Karlovcu