Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
Gradonačelnik Krstulović Opara primio načelnika Vareša

'Split je lokomotiva razvoja hrvatskog juga što se osjeća i u BiH'

Foto: Grad Split
Sugovornici su zaključili kako će daljnje intenziviranje gospodarskih i kulturnih kontakata pozitivno utjecati na samo na razvoj odnosa Splita i Vareša kao centra srednje Bosne, nego i na razvoj bilateralnih odnosa Hrvatske i BiH, dviju susjednih i prijateljskih država

Uspostava snažne gospodarske suradnje splitskog gospodarskog bazena i srednje Bosne, te moguća realizacija projekata kroz EU programe prekogranične suradnje - bili su tema razgovora između  gradonačelnika Andre Krstulovića Opare i načelnika Općine Vareš Zdravka Maroševića koji je posjetio splitsku Gradsku upravu.

100.000 kuna Donacija Ine KBC-u Split za opremanje hitnih prijema

- Vi ste došli kao naši prijatelji. Grad Split želi pomoći srednjoj Bosni i možete računati na našu podršku i pomoć, posebno u projektima prekogranične suradnje financiranih iz fondova EU. Dakako, potrebno je povezati tvrtke splitskog privrednog bazena s tvrtkama iz srednje Bosne i Vareša. I mnogi gradonačelnici prije mene znali su da budućnost kvalitetnog gospodarskog razvoja Splita i njegove okolice leži upravo u povezivanju s prostorom do Kupreških vrata, ali i dalje. Nužno je uspostaviti prostor za cirkulaciju znanja, roba i usluga. Mi imamo uzajamne gospodarske i kulturne interese. Split je lokomotiva razvoja hrvatskog juga čiji se gospodarski značaj osjeća i u susjednoj BiH - kazao je, među ostalim, prvi čovjek Grada Splita.

Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara Stara gradska jezgra Split za poticanje zapošljavanja izdvojio dva milijuna kuna

U prijateljskom razgovoru načelnik Marošević predstavio je aktualne projekte na području Vareša te su izrazio zahvalnost splitskom gradonačelniku na prijmu, prijateljstvu i potpori, uz naglasak da podrška iz Splita i Hrvatske mnogo znači. Na sastanku je, među ostalim, bilo riječi i o aktualnoj gospodarskoj situaciji u srednjoj Bosni gdje je izražena potreba za reindustrijalizacijom cijelog kraja, kao i za uvođenjem novih tehnologija. Sugovornici su zaključili kako će daljnje intenziviranje gospodarskih i kulturnih kontakata pozitivno utjecati na samo na razvoj odnosa Splita i Vareša kao centra srednje Bosne, nego i na razvoj bilateralnih odnosa Hrvatske i BiH, dviju susjednih i prijateljskih država.

Uz gradonačelnika susretu su nazočili  pročelnik Upravnog odjela za financijsko upravljanje i kontroling Dragan Brtan, direktorica Razvojne agencije Split Antonija Eremut Erceg te direktor „Parkova i nasada“ Saša Franjkić. Primanju je nazočio i Boško Andrić zadužen za provedbu razvojnih projekata Općine Vareš.

Udruga stanara Nova Kila U Splitu mirni prosvjed zbog neuređene pristupne ceste naselju Kila