Izbornik
Naslovnica Gradovi Split 17 pregleda
Stara gradska jezgra

Split za poticanje zapošljavanja izdvojio dva milijuna kuna

Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
U gradu kažu da je iznos potpore koji prijavitelji mogu ostvariti 30.000 kuna po zaposlenoj osobi i to za pokrivanje troškova bruto plaće, a potpora se može tražiti za najviše dvije osobe

Kako bi potaknuo gospodarske aktivnosti mikro i malog poduzetništva na području stare gradske jezgre, stvorili povoljnije poduzetničko okruženje poduzetnika koji djeluju na tom području, a time i povećali zaposlenost, Grad Split je raspisao natječaj za poticanje zapošljavanja u ovoj godini vrijedan ukupno dva milijuna kuna. 

Udruga stanara Nova Kila U Splitu mirni prosvjed zbog neuređene pristupne ceste naselju Kila

Natječaj je otvoren 11. lipnja, a trajat će do iskorištenja namijenjenih sredstava, najkasnije do 1. prosinca 2019. U gradu kažu da je iznos potpore koji prijavitelji mogu ostvariti 30.000 kuna po zaposlenoj osobi i to za pokrivanje troškova bruto plaće, a potpora se može tražiti za najviše dvije osobe. Iznosi bruto plaće nisu ograničeni po stručnim spremama, no treba se poštovati minimalni zagarantirani iznos sukladno važećim propisima RH koji uređuju to područje.

- Natječaj je namijenjen i za male i srednje poduzetnike koji imaju registrirano sjedište na području grada Splita, poslovnu jedinicu na području stare gradske jezgre, a osoba koja se zapošljava treba obavljati posao u poslovnoj jedinici u području stare gradske jezgre. Potpore se koriste za poticanje zapošljavanja u svrhu unaprjeđenja poslovanja registriranih djelatnosti - pojašnjavaju u priopćenju.

Više informacija o natječaju nalazi se na internetskim stranicama, a kontakt je Služba za gospodarstvo, obrtništvo i turizam gospodarstvo@split.hr.

bespovratne potpore poduzetnicima Pomažu poslovanje u informacijskom i komunikacijskom sektoru trima mjerama Sajam vina i delicija “Vinski podrum” Pili traminac koji se služio na krunidbi kraljice Elizabete II.