Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Sajam vina i delicija “Vinski podrum”

Pili traminac koji se služio na krunidbi kraljice Elizabete II.

Foto: Turistička zajednica VSŽ-a
Svako od vina direktorica TZ-a Rujana Bušić Srpak vezala je uz turističku priču kojom je predstavljena Vukovarsko-srijemska županija

U okviru sedmog Sajma vina i delicija “Vinski podrum” u središtu Splita Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije organizirala je predstavljanje pet poznatih vina s područja svoje županije. Splićani su imali priliku kušati silvanac zeleni iz 2018. vinarije Čobanković, vrhunski polusuhi chardonnay iz 2017. vinarije Trs, izniman chardonnay iz 2016. Iločkih podruma, Merlot iz 2016. vinarije Buhač kao i traminac Iločkih podruma koji se služio na krunidbi kraljice Elizabete II.

Kutjevo – vinski dragulj u srcu Slavonije Simboli Kutjeva su vino, dvorac, priroda, ljubazni domaćini...

Uz ovih pet vina u izložbenom dijelu popularnog splitskog sajma u Dioklecijanovim podrumima predstavila se i vinarija Papak kao i traminac iz 2015. vinarije Dragun. Svako od vina direktorica TZ-a Rujana Bušić Srpak vezala je uz turističku priču kojom je predstavljena Vukovarsko-srijemska županija.

– Naša su vina vrhunske kvalitete, a po tramincima smo poznati u svijetu. Sjajne su reakcije ne samo Splićana nego i stranih turista pa je to idealna prigoda da uz vinski turizam predstavimo bogatstvo prirodne i kulturne baštine te atraktivnu turističku ponudu županije. Dočekati zalazak sunca u Slavoniji i Srijemu uz čašu vrhunskog vina, osobito na obali Dunava ili na najpoznatijim iločkim vinorodnim položajima Principovcu i Vukovu, posebno je iskustvo. Naše rijeke, dvorci, muzeji, poznata gostoljubivost i gastronomija, uz nezaobilazna vina, najbolja su pozivnica za posjet Srijemu i Slavoniji – kazala je Bušić Srpak.

Dubrovnik Posjet Dubrovačko-neretvanskoj županiji Kanađani se zanimali za domaće vino i marikulturu