Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Posjet Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Kanađani se zanimali za domaće vino i marikulturu

Dubrovnik
Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Kanada je država u kojoj su brojni Hrvati ostvarili uspješne karijere, a neki od njih su i uspješni povratnici u Hrvatsku

Predsjednik Donjeg doma Parlamenta Kanade Geoff Regan s izaslanstvom, a u pratnji veleposlanika Kanade u RH Daniela Maksymiuka, posjetio je Dubrovačko-neretvansku županiju. Tijekom posjeta, kanadsko izaslanstvo boravilo je u Dubrovniku, a potom su obišli i poluotok Pelješac, budući da su izrazili interes za upoznavanje s marikulturom te vinarstvom i vinogradarstvom.

Tijekom susreta sa županom Nikolom Dobroslavićem, predsjednik Donjeg doma kanadskog Parlamenta Geoff Regan izrazio je zadovoljstvo uspješnim posjetom te je istaknuto kako postoje veliki potencijali za suradnjom, tim više što su Hrvatska i Kanada dvije prijateljske države. Dvije zemlje, rečeno je između ostalog tijekom susreta, imaju dugu povijest uspješne suradnje, Kanada je država u kojoj su brojni Hrvati ostvarili uspješne karijere, a neki od njih su i uspješni povratnici u Hrvatsku.

U Centru je suvremena oprema, dva nova kabineta... Otvoren Centar za djecu s poteškoćama u razvoju 'Djeci s teškoćama i njihovim roditeljima olakšat ćemo život koliko je moguće' Postavljanje prvog pilota za Pelješki most Odobreno 24 milijuna kuna za sanaciju i rekonstrukciju rive u luci Donje Čelo na Koločepu Uz razvoj luka i gradnju Pelješkog mosta, povezat ćemo Dubrovnik autocestom!