Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
EFIKASNIJA KONTROLA PRORAČUNA

Split uvodi Sustav lokalne riznice

Foto: Grad Split
Potpuna implementacija Sustava lokalne riznice očekuje se do kraja 2020. godine

U zgradi Gradske uprave održan je sastanak na kojem je predstavljen rad na projektu uvođenja sustava lokalne riznice Grada Splita. Osim predstavnika Grada na sastanku su sudjelovali predstavnici svih Proračunskih korisnika Grada kao i predstavnici proizvođača SPI (Sustav poslovnih informacija) rješenja tvrtke Libusoft Cicom d.o.o. 

Jesenski ciklus radionica za djecu na temu otpada SPLIT Otpad nije smeće: Jesenski ciklus radionica za djecu na temu otpada

Riznica predstavlja važno područje u sustavu financijskog upravljanja i kontrola jer poslovanje preko riznice u pravilu znači efikasniju kontrolu i racionalnije upravljanje prihodima i rashodima. Pretpostavka za uvođenje rizničnog poslovanja na razini proračuna i proračunskih korisnika Grada Splita je uvođenje jedinstvenog računovodstveno - informacijskog sustava.

Da bi se ono uvelo, nužno je prethodno obaviti analizu postojećeg stanja i edukaciju te poduzeti aktivnosti zajedničkog planiranja proračuna za 2020. godinu sa projekcijama 2021. i 2022. godine, kažu iz Grada.

Potpuna implementacija Sustava lokalne riznice očekuje se do kraja 2020. godine.