Izbornik
Naslovnica Gradovi Split 89 pregleda
bilježe porast broja putnika

Splitska zračna luka: u 2018. izravni letovi Riga-Split

Zračna luka Split
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
U Zračnu luku Split slijeće 60 zrakoplovnih kompanija koje povezuju Split sa 105 različitih destinacija svijeta

Splitska zračna luka od početka ove godine svaki je mjesec do kolovoza bilježila poraste broja putnika u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Do kraja srpnja ove godine imala je ukupno više od 1,5 milijuna putnika, od čega ih je samo u srpnju bilo nešto više od 657 tisuća odnosno otprilike 112 tisuća više nego u lanjskom srpnju, pokazuju statistički podaci sa internetskih stranica te luke.

Davor Cvitanović iz splitske zračne luke, iznio je i podatke da u tu luku slijeće 60 zrakoplovnih kompanija, koje povezuju Split sa 105 različitih destinacija svijeta.

Statistički podaci pokazuju i da je splitska zračna u zadnjih pet godina svake godine imala porast broja putnika, odnosno od njih 1,6 milijuna u 2013. dosegnula je oko 2,3 milijuna prošle godine, dok ih ove godine, kako su ranije iz te luke najavljivali, očekuju oko 2,5 milijuna.

Cvitanović je potvrdio da će iduće godine u ljetnom redu letenja, odnosno od kraja svibnja niskotarifni zračni prijevoznik airBaltic izravnim letovima dva puta tjedno povezivati Split s glavnim gradom Latvije Rigom.

AirBaltic je latvijski low-cost zračni prijevoznik, koji s flotom od 30 zrakoplova povezuje 60-ak odredišta diljem svijeta, a u prvoj polovini ove godine je prevezao nešto više od 1,5 milijuna putnika.

Inače, ta zračna luka danas obilježava i svoj dan koji se veže za njenog zaštitnika svetog Bartola.