Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
Na zahtjev oporbe sazvane tematske sjednice Gradskog vijeća Splita

Splitski vijećnici raspravljat će o uhićenjima u Čistoći, stanju na Karepovcu i sigurnosti u gradu

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Zahtjev za održavanjem tematske sjednice o Karepovcu obrazložili su medijskim napisima o istrazi zbog zloporabe i mita u Čistoći d.o.o. zbog ilegalnog odlaganja građevinskog otpada uključujući i otpad koji sadrži azbest te drugog otpada na odlagalište Karepovac

Pred Splitom je vruća politička jesen. Na traženje oporbe zakazane su čak dvije tematske sjednice Gradskog vijeća. Prvo će se održati tematska sjednica o stanju odlagališta otpada Karepovac i gospodarenju otpadom, a nakon toga o stanju sigurnosti u Splitu.

split Za projekte Urbane aglomeracije odobreno 44 milijuna kuna

Klub vijećnika SDP-a inicijator je oba zahtjeva za izvanrednim sjednicama koje je podržalo više od trećina vijećnika.

Zahtjev za održavanjem tematske sjednice o Karepovcu obrazložili su medijskim napisima o istrazi zbog zloporabe i mita u Čistoći d.o.o. zbog ilegalnog odlaganja građevinskog otpada uključujući i otpad koji sadrži azbest te drugog otpada na odlagalište Karepovac, potrebom poduzimanja mjera i informiranja javnosti o mogućim rizicima za život i zdravlje ljudi zbog odlaganja opasnog otpada te iznimnog značaja sanacije odlagališta Karepovac i uspostave održivog gospodarenja otpadom u Splitu.

- S obzirom na značaj problema nužno je na tematskoj sjednici Gradskog vijeća na transparentan način iznijeti sve činjenice o situaciji, te provesti argumentiranu raspravu o aktivnostima koje treba poduzeti – poručio je Goran Kotur, predsjednik splitskog SDP-a.

dentalna medicina Split dobio novu ambulantu vrijednu čak 141.000 kuna

Tematsku sjednicu o stanju sigurnosti obrazložili su učestalim medijskim izvješćima o počinjenju kaznenih dijela na području Splita uključujući kaznena djela protiv života i tijela, te činjenicom što na Gradskom vijeću od 2016. godine nije bilo izvješće policije o stanju sigurnosti.

- Na sjednici se treba realno sagledati situacija kroz iscrpno izvješće policije i dodatno doprinijeti javnosti rada policije i suradnji s Gradom Splitom, prepoznati najznačajnije probleme, razmotriti prijedloge za njihovo rješavanje te donijeti zaključke o aktivnostima koje treba poduzeti – obrazložili su splitski oporbenjaci.