Izbornik
Naslovnica Gradovi Bakar
Svečana dodjela

Sportaši kao najbolji promotori bakarskog kraja dobili nagrade

Bakar sportaši
Foto: Grad Bakar/Miljenko Šegulja
Temeljem kriterija za financiranje sportskih udruga i uspješnih sportaša s područja Grada Bakra, uvjete natječaja zadovoljili su njih 45

Kao i prethodnih godina, a s ciljem promicanja sportskog odgoja i razvoja svih sportaša sa područja Grada Bakra i ove se godine raspisao pozivni natječaj za prijavu sportaša koji su tijekom 2016. godine ostvarili zapažene rezultate na svim razinama sportskih natjecanja.

Temeljem kriterija za financiranje sportskih udruga i uspješnih sportaša sa područja Grada Bakra, uvjete natječaja zadovoljili su njih 45., a svečana dodjela nagrada održana je u četvrtak u Domu kulture „Matija Mažić“ u Bakru. Nagrade su uručili gradonačelnik Grada Bakra, Tomislav Klarić, zamjenik gradonačelnika Grada Bakra Tomislav Dundović i Vice Sep, predsjednik odbora za odgoj, obrazovanje, znanost, kulturu i sport.

- Već deset godina za redom Grad Bakar nagrađuje svoje uspješne sportaše. Ovo je priznanje, poticaj, ali i zahvala sportašima na njihovom trudu kao i njihovim roditeljima koji puno ulažu u svoju djecu. Ponosni smo na njih jer se trude, treniraju i kao rezultat postižu zavidne sportske rezultate. Svojim rezultatima promoviraju i bakarski kraj i zbog toga uvijek mogu računati na podršku Grada Bakra. Isto tako, raduje me činjenica da je sportaša svake godine sve veći broj što govori u prilog da ova naša akcija nagrađivanja vrhunskih sportaša ispunjava svoj osnovni cilj, a to je unapređivanje sportskoga ozračja na području našega Grada i to posebno kod naših najmlađih građana - zaključio je gradonačelnik Klarić.

U proračunu Grada Bakra ove je godine za godišnje nagrade vrhunskim sportašima osigurano 30.000 kn, kao i u prethodnoj, 2015. godini.