Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
KOMUNALNI RADOVI U ZAPADNOM DIJELU GRADA

Spriječit će se poplave u dvorištima nakon obilnih kiša

Foto: Grad Koprivnica
Zahvat obuhvaća ukupno 250 metara, a odnosi se na izvedbu uljevne građevine kod raskrižja te ulice i odvojka prema Marijanskoj

U tijeku su brojni komunalni radovi u zapadnom dijelu Koprivnice, na području Vinice i Močila. Riječ je prije svega o investicijama u oborinsku kanalizaciju i odvodnju.

Vatrogasci su svakodnevno u ophodnjama gradom uz policiju Tisuću koprivničkih vatrogasaca u bitki protiv epidemije i požara

Tako se ovih dana izvode radovi na asfaltiranju kolnika u Ulici Vinica u Koprivnici, koje je prošli tjedan obišao gradonačelnik Mišel Jakšić sa suradnicima i predstavnicima tvrtke Koprivničke vode čija je to investicija. Kako tumače u Gradskoj upravi, riječ je o gradnji sustava odvodnje dijela naselja Vinica ukupne vrijednosti 2,8 milijuna kuna, a radovi na sanaciji kolnika nakon gradnje kanalizacije su završni korak te investicije. Asfaltira se novih 1440 metara kolnika u Ulici Vinica, a radove izvodi koprivnički Koming. Istodobno je u tijeku i gradnja oborinske kanalizacije u Ulici Močilski odvojak I., a radovi su vrijedni oko 540.000 kuna s PDV-om.

Koprivnica Novi senzorni kabinet u COOR-u “Podravsko sunce”

Zahvat obuhvaća ukupno 250 metara, a odnosi se na izvedbu uljevne građevine kod raskrižja te ulice i odvojka prema Marijanskoj. Sagradit će se zacijevljena oborinska kanalizacija kroz tu ulicu prema Ulici Močile, odnosno do propusta ispod Varaždinske ceste. Namjena je usmjeravanje oborinskih voda te sprečavanje poplavljivanja parcela i dvorišta, kao i zaštita nerazvrstane ceste u tom dijelu Močilskog odvojka. Predviđeno je da će radovi trajati 50 kalendarskih dana, ovisno o vremenskim uvjetima i trenutačnoj situaciji s epidemijom.

Koprivnica Gradnja POS-ovih kuća napreduje prema planu

Za vrijeme izvođenja radova na snazi je privremena regulacija i zatvaranje dijela ulice za promet, i to od Ulice Močile do odvojka prema Marijanskoj ulici dok je pristup stanarima omogućen. Počeli su i radovi u Marovskoj ulici u prigradskom naselju Herešinu u kojoj se sanira 450 metara kolnika te se uređuje oborinska odvodnja. Vrijednost tih radova iznosi oko 650.000 kuna, a izvodi ih koprivnička tvrtka Koming.