Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Jedna od 25

Srednja strukovna škola Velika Gorica postaje centar izvrsnosti

Srednja strukovna škola Velika Gorica
Foto: Grad Velika Gorica
Uz pomoć EU fondova škola će dobiti novu opremu, smještajne kapacitete za učenike, više prakse...

Srednja strukovna škola Velika Gorica postat će jedan od centara kompetencije koji će biti važan faktor u podizanju kvalitete strukovnoga obrazovanja, ali i u gospodarskome razvoju, kao i demografskoj obnovi.

– Ponosni smo što je Srednja strukovna škola u Velikoj Gorici imenovana jednim od sedam regionalnih centara iz područja strojarstva u RH. Zagrebačka županija želi da regionalni centar kompetentnosti postane središte tehnološke, pedagoške i andragoške izvrsnosti u sektoru strojarstva za područje Zagrebačke županije i susjednih županija – rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Novi traktori Županijske ceste Tri nova traktora za košnju trave

Naime, među 42 škole na javnom je pozivu odabrano njih 25 koje će imati mogućnost uz pomoć EU fondova dobiti novu opremu, nove smještajne kapacitete za učenike i učitelje, više konkretne prakse za učenike, ulazak učenika u svijet rada, tijesnu suradnju s poslodavcima te edukaciju učitelja.

Sredstva u iznosu od oko milijardu kuna osigurana su u operativnim programima “Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.” i “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.”

– Oko šezdeset do sedamdeset posto učenika ide u strukovne škole i sigurno zaslužuju bolje prostorno-nastavne uvjete – rekao je Vlado Prskalo, pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja. 

čaj Korisne radionice Na imanju ZMAG-a u Vukomeriću pripremljen kompostni čaj